Taina plantelor

Vitamina D3 (Cu Extract Natural De Zmeură)

Supliment alimentar cu rol de susținere a sistemelor imunitar și osos

Ingrediente: Glicerină vegetală, apă demineralizată, concentrat natural din fructe de Zmeur (Rubus idaeus), gumă acacia, Vitamina D3 (colecalciferol 100 U.I./mg), conservant (sorbat de potasiu).

Informații nutriționale

Per porție

(4 picături)

VNR* (%)

(1 picătură)

VNR* (%)

Per porție (4 picături)

Vitamina D3 (colecalciferol)

10 μg

(400 U.I.)

50%

200%

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

Vitamina D3:

  • contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar.
  • contribuie la menținerea sănătății sistemului osos.
  • contribuie la absorbția/utilizarea normală a calciului și fosforului
  • contribuie la menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge.
  • contribuie la funcționarea normală a sistemului muscular.
  • contribuie la menținerea sănătății dinților.
  • participă la procesul de diviziune celulară.

Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Suplimentele alimentare și alimentele funcționale concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produselor noastre prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl conțin și de formulele holistice special create pentru a genera sinergie între ingredientele alese. Astfel, tehnologiile menajante și inovatoare de extracție, împreună cu formulele originale asigură o mai bună biodisponibilitate și un grad sporit de asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Caracteristici generale ale produsului:

Suplimentul alimentar Vitamina D3 (Cu Extract Natural De Zmeură) este un produs atent formulat pentru a susține buna funcționare a sistemului imunitar, și în special pentru a întări apărarea naturală a organismului față de numeroșii agenți patogeni din mediul înconjurător. Secundar, suplimentul contribuie și la vitaminizarea și mineraliza organismului, cu efecte benefice asupra sistemului osteoarticular. Întărirea apărării naturale împotriva patogenilor și menținerea unei funcționări cât mai bune a sistemului imunitar sunt demersuri cu atât mai importante cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. De asemenea, un sistem imunitar care nu lucrează corect poate fi ineficient în protejarea organismului față de virusuri sau în corectarea erorilor de diviziune celulară, cu efecte periculoase asupra sănătății. Uneori, pot apărea intoleranțe alimentare sau alergii, iar în perioadele stresante (sau de creștere și dezvoltare), rata de consum și de eliminare din organism a compușilor utili precum vitaminele și mineralele este mult accelerată. De aceea, este indicat să încercăm să păstrăm un stil de viață activ și să avem o dietă cât mai diversificată și echilibrată pentru a ne asigura că primim necesarul de nutrienți și alți compuși sanogeni.

Atunci când acest deziderat este dificil de realizat, putem face apel la suplimentele alimentare de calitate, care conțin dozele corecte de substanțe active, în formule cât mai naturale, ușor de asimilat și de administrat. Un astfel de exemplu este formula lichidă de Vitamina D3 cu extract de Zmeură a suplimentului de față. Aceasta asigură completarea necesarului zilnic de vitamina D3, fiind ușor de administrat chiar și copiilor datorită gustului său plăcut. Prin administrarea a doar 2 picături de produs pe zi, le puteți asigura celor mici 100% din necesarul zilnic de vitamina D3 în forma sa cea mai biodisponibilă – colecalciferolul. Așadar, prin alegerea unei formule curate, fără excipienți nenecesari și cu o concentrație potrivită de substanțe active, puteți susține sistemul imunitar – propriu și al celor dragi – în perioadele dificile sau de dezvoltare, contribuind, de asemenea, și la mineralizarea corectă a sistemului osos și a danturii. Pe scurt, acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o acțiune: imunomodulatoare și osteoprotectoare. Secundar, formula are și proprietăți: vitaminizante, antioxidante și antiinflamatoare.

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale ingredientelor:

Vitamina D3 (colecalciferol) este supranumită și „vitamina soarelui” deoarece aproximativ 80-90% din necesarul acestui nutrient poate fi obținut prin expunerea corectă la lumina solară, mai exact la razele UV-B. Aceasta se găsește, în cantități variabile, și într-o gamă limitată de alimente precum: peștele gras (de ex. sardine, macrou, hering, ton, somon, păstrăv, ulei de cod), ouăle (gălbenuș), ficatul de vită sau ciupercile. Deși rata de fixare a acestei vitamine variază în funcție de diverși factori (de ex. vârstă, culoarea pielii, perioada din zi, sezon), totuși, o expunere zilnică de 15 minute a antebrațului la lumina naturală este, de regulă, suficientă pentru sinteza calcitriolului. În perioadele cu expunere solară crescută, un organism sănătos este capabil să își sintetizeze vitamina D3 și să o depoziteze în țesuturile adipoase (grăsime) pentru a fi utilizată ulterior.

Cu toate acestea, deficiența și nivelurile inadecvate de vitamina D3 sunt destul de răspândite chiar și în zonele însorite, mai ales pe teritoriul Europei. O posibilă explicație este teama față de cancerul de piele al cărui risc crește odată cu expunerea la soare. Astfel, tot mai multe persoane aleg să evite expunerea solară prin folosirea de creme cu factor de protecție sau prin îmbrăcăminte. Trebuie ținut cont și de faptul că, în diverse împrejurări (de ex. lunile de iarnă și alte circumstanțe în care cerul este înnorat, statul în casă), nu putem să beneficiem de razele solare. Mai mult, unele condiții medicale (de ex. hipoparatiroidie, osteoporoză, anumite afecțiuni renale, anumite defecte genetice) ne pot crește necesarul de vitamina D3 sau pot scădea rata sa de absorbție și fixare, făcând recomandată suplimentarea acestui nutrient. Astfel, persoanele în vârstă sunt cele mai expuse riscului de deficiență de vitamina D3. Acest lucru se explică prin reducerea receptorilor din piele responsabili cu transformarea razelor solare în vitamina D3, scăderea capacității de fixare a acestei vitamine din alimentație din cauza diverselor probleme digestive sau a îmbătrânirii rinichilor, fapt ce împiedică transformarea formei alimentare de vitamina D3 într-una biologic-activă și/sau problemele de locomoție și lipsa de vitalitate asociate vârstelor înaintate, ceea ce reduce semnificativ timpul petrecut în aer liber. Există studii științifice care susțin că aproximativ 40% din persoanele vârstnice suferă de deficiență de vitamina D3. O altă categorie de risc pentru deficiența de vitamina D este reprezentată de persoanele obeze sau de către cele cu probleme de asimilare a grăsimilor și a celor care au suferit intervenții de tipul bypassului gastric.

Aceasta vitamină este necesară pentru asimilarea corectă a calciului și a magneziului din tractul gastro-intestinal. Ea acționează asupra întăririi sistemului osos și menține rezistența structurii sale. În plus, ea nu permite rinichilor să elimine fosfatul în urină, acesta din urmă fiind un alt partener al calciului în formarea oaselor. De aceea, produsele care conțin acest nutrient sunt folosite cel mai adesea pentru prevenirea și tratarea rahitismului (deficiența de vitamina D3), în bolile care induc deficiența de calciu (de ex. hipoparatiroidie, pseudohipoparatiroidie) și fosfor (sindromul Fanconi, hipofosfatemia familială), dar sunt utile și în osteoporoză, osteomalacie, probleme dentare și gingivale, hiperparatiroidism (ce are ca efect reducerea densității osoase), boli renale (în care calciul și vitamina D3 nu se asimilează corect), în boli genetice care au ca efect pierderile osoase (osteomalacia), în susținerea creșterii și dezvoltării osoase la copii și în refacerea rezervelor minerale ale femeilor care au trecut prin sarcini și alăptări succesive. În plus, suplimentarea cu această vitamină este recomandată și ca adjuvant în afecțiunile cardiovasculare (de ex. hipertensiune), colesterol crescut, atrofie musculară, obezitate, diabet și chiar și în depresii sau sindrom premenstrual. Datorită acțiunii sale asupra sistemului imunitar, vitamina D3 este considerată utilă și în afecțiunile de tip autoimun precum: scleroză multiplă, artrită reumatoidă, astm, psoriazis sau lupus. Mai mult, asigurarea unui aport corespunzător de vitamina D ajută și la reglarea insulinei, creșterea performanței fizice și a rezistenței la efort, formarea și dezvoltarea creierului și buna funcționare a sistemului nervos.

Cel mai important, trebuie amintit rolul esențial al vitaminei D în menținerea sănătății sistemului imunitar, în special în contextul actual în care riscul de propagare al virusurilor patogene (de ex: virusurile gripale, rinovirusurile, SARS-CoV-2 ș.a.) este crescut. Astfel, această vitamină interferează cu majoritatea celulelor sistemului imunitar, cum ar fi macrofagele, limfocitele B și T, neutrofilele și celulele dendritice. Limfocitele T și B pot produce metabolitul activ al vitaminei D, calcitriolul. În plus, vitamina D inhibă producția de citokine proinflamatorii și sporește producția de citokine antiinflamatorii. Vitamina D promovează sistemul imunitar înnăscut, echilibrează răspunsul imun și oferă un răspuns antiinflamator general. Într-un studiu recent, cercetătorii au descoperit că deficiența de vitamina D (concentrația serică de calcidiol < 20 ng/ml) este mult mai răspândită la pacienții cu forma severă de COVID-19 și, prin urmare, se asociază cu șanse mari de mortalitate. În mod interesant, s-a observat că forma biologic-activă a vitaminei D (calcitriol) circulă ca un hormon în sânge jucând un rol important în funcțiile imune, modulând expresia sistemului renină-angiotensină (RAS), inclusiv enzimele de conversie a angiotensinei I (ACE1 și ACE2), renină și angiotensină II, pentru a exercita efectele protectoare asupra leziunii pulmonare induse de SARS-CoV-2.

În data de 7 decembrie 2020, peste 100 de oameni de știință, medici și autorități academice, au solicitat creșterea consumului de vitamina D pentru combaterea COVID-19, făcând un apel la toate guvernele, medicii și lucrătorii din domeniul sănătății din întreaga lume să recomande și să implementeze imediat acțiuni pentru a crește consumul de vitamina D în perioada pandemiei. În această scrisoare, oamenii de știință au arătat că nivelurile scăzute de vitamina D promovează aproape sigur infecțiile cu COVID-19, spitalizările și decesele. Având în vedere siguranța nutrițională a vitaminei D, grupul de oameni de știință a solicitat suplimentarea imediată și pe scară largă a acestei vitamine. Dozele recomandate de echipa de cercetători au fost de 2.000-4.000 (100 μg) UI, aceștia susținând că forma de calcitriol a prezentat o activitate semnificativă împotriva virusului SARS-CoV-2. Până în prezent, tot mai mute studii s-au axat pe corelațiile dintre nivelul seric al vitaminei D și riscul de îmbolnăvire sau severitatea simptomelor asociate COVID-19 sau altor viroze. Deoarece vitamina D are multiple ținte celulare și intracelulare, sunt necesare studii suplimentare pentru a determina consecințele interacțiunii sale în răspunsul imun împotriva SARS-CoV-2 sau al altor virusuri patogene. Totuși, până în momentul în care autoritățile din domeniul sănătății se vor pronunța clar cu privire la aceste aspecte, putem ține cont de rezultatele din literatura medicală care susțin că suplimentarea cu Zinc, vitamina C și vitamina D pot atenua infecțiile respiratorii virale. Adițional, s-a dovedit benefică și administrarea combinată a Seleniului cu vitaminele C, D și cu acizii grași Omega-3.

Extractul natural concentrat de Zmeură (Rubus idaeus) este un tonic general prin conținutul în vitamine și săruri minerale. Acesta este un adjuvant valoros pentru menținerea sănătății tractului digestiv și urinar, contribuind la stimularea digestiei și la normalizarea tranzitului intestinal. Datorită conținutul în betacarotină, catechine, acid elagic și monoterpene, Zmeura inhibă formarea „colesterolului rău” LDL. De asemenea, antocianozidele conținute în aceste fructe au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, inhibând formarea prostaglandinelor E ce au un rol direct în reglarea proceselor inflamatorii. Prin neutralizarea acțiunii negative a radicalilor liberi, antocianozidele limitează procesele de îmbătrânire precoce, în special la persoanele de sex feminin, în cazul cărora acești compuși ajută și la reglarea hormonală (hipofizo-ovariană), limitând senzațiile de încălzire excesivă în perioada de menopauză. În produsul de față extractul de Zmeur are și rolul de a îmbunătăți proprietățile organoleptice ale formulei.

Astfel, Vitamina D3 (Cu Extract Natural De Zmeură) de la Hypericum este un produs natural, fără îndulcitori, arome sau coloranți sintetici, obținut având la bază glicerina vegetală și extractul natural concentrat de Zmeură cărora li s-a adăugat o formă ușor asimilabilă de vitamina D3. Aceste ingrediente îi conferă produsului proprietăți vitaminizante, imunomodulatoare, osteoconstructoare, osteo-protectoare, antioxidante și antiinflamatoare. Formula lichidă și gustul plăcut al Zmeurei fac ca acest produs să fie ușor de administrat, iar ingredientele naturale și doza atent selectată de colecalciferol îl recomandă ca fiind sigur în suplimentarea atât a dietei adulților, cât și, în special, a copiilor.

Mod de utilizare:

Adulți: 2-4 picături pe zi, ca atare sau diluate într-un pahar mare de apă.

Copii: 1-2 picături pe zi, după masă, ca atare sau diluate într-un pahar cu apă.

Se recomandă administrarea în special în lunile de iarnă sau când nu există suficientă expunere la lumina solară.

1 picătură = 0,05 mL (din care 2,5 μg / 100 U.I. / 50% VNR pt. vitamina D3 cf. Regulament 1169/2011).

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper Antiviral (capsule) sau cu Siropul Imunotonic (pentru copii sau adulți) de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: ImunoBor D3 1.000 UI (capsule), Quercetină, Hesperidină, Bromelaină, Vitamina D3 (capsule), Vitamina D3 5.000 UI (capsule), Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Calciu, Magneziu, Zinc, Vitamina D3 (capsule), Vitamina C 1.000 mg (capsule), Vitamina C Naturală Vitacan (70 g), Vitacan Alcalin (capsule), Bor Organic (capsule), Cătină (capsule), Siropul Vitaminizant cu Cătină-albă, Spirulină cu Aloe și Cătină-albă (capsule), Elixirul vieții RO, Echinacea (ceai, tinctură, capsule), Hyper-Grip (capsule), Hyper-Astm (capsule), Ceaiul și Tinctura Antigripală, NaturAsp (capsule), Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Hyper Artemisin (capsule), Protonic (capsule), Protonic Flora (capsule), Protonic + (150 mL), Sucul de Portocale și Cătină-albă, Siropul de Cătină-albă (cu Miere de albine sau Stevia), Siropul de Măceșe și Cătină-albă, Sirop Vitamina C – Zmeură, Sirop Vitamina C – Coacăze-negre (cu zahăr sau Stevia), Siropul de Iederă, Siropul de Ridiche-neagră (cu sau fără Propolis), Ceaiul și tinctura de Cimbrișor, Ceaiul de Scai-vânăt, Isop, Podbal, Soc sau de Salcie, Uleiul esențial de Cimbru și Oțetul Antigripal de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Spray-ul nazal Hyper OxyProtect HA, Apa de gură Hyper OxyProtect, Uleiul esențial de Brad, Pin, Eucalipt, Cuișoare, Oregano sau Cimbru, Uleiul Inhalații și Aromaterapie I și II și Sarea de baie Flori de Fân.

Formă de prezentare:

Flacon din sticlă brună cu o capacitate de 50 mL

Volum net:

℮ 50 mL

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile gravide sau care alăptează și persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex., tratamente hormonale cu estrogeni conjugați – estradiol și progestin) sau care se află sub supraveghere medicală (de ex., pentru insuficiență renală, probleme hepatice sau hormonale), sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • Vitamina D3 ar putea reduce eficiența medicamentelor ce conțin verapamil clorhidrat, la administrarea concomitentă.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

 

Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericumimpex.ro
- Bd.Decebal, Nr.44,Bloc.K2,Parter; telefon:0263701935; mail:[email protected]
- Calea Moldovei Nr.40,incinta Kaufland;
 telefon: 0767688755;  mail:[email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5