Activitate de valorizare și diseminare în cadrul proiectului de acreditare, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, lider de consorțiu în domeniul Educație școlară
Joi, la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, a avut loc activitatea „Învață și dă mai departe!”, cuprinsă în proiectul Erasmus+ 2023-1-RO01-KA121-SCH-000132968.
La această activitate, inspectorul școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, prof. Violeta Rogozan, și-a propus ca, împreună cu profesorii de la Palatul Copiilor și Cluburile Copiilor din Năsăud, Beclean și Sângeorz- Băi, să valorizeze educația nonformală, prin exemple de activități care au drept scop maximizarea învățării și cunoașterii, dar și pregătirea copiilor și tinerilor, pentru ca aceștia să răspundă adecvat la schimbările societăţii.
Cadrele didactice au experimentat metode interactive şi diversificate, în scopul punerii în practică a unor metode de învățare nonformală, pentru ca elevii lor să-și descopere cunoştinţe şi aptitudini noi. Metodele folosite au fost experimentate în cadrul cursului de formare „Environmental Education Outdoor”, pe care doamna inspector l-a urmat în cadrul mobilității desfășurate în Budapesta în perioada 25.11.2023-01.12.2023, activitate cuprinsă în planul de implementare a proiectului „EDU MOBILITY PROJECT BN”.
Obiectivele acestui proiect vizează tehnicile de incluziune, dezvoltarea de competențe green și dobândirea de competențe de operare IT.
Inspectorul școlar pentru proiecte educaționale, prof. dr. Doina Macarie a diseminat proiectul de acreditare deținut de Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, în domeniul Educație școlară, cod de acreditare 2022-1-RO01-KA120-SCH-000110363, pentru perioada 2023-2027, susținând importanța proiectelor din cadrul programului Erasmus+ în dezvoltarea competențelor în rândul elevilor și al cadrelor didactice. De asemenea, a împărtășit experiențele dobândite de cele 16 cadre didactice în cadrul mobilității transnaționale, insistând asupra cursurilor de formare desfășurate în Budapesta, de la sfârșitul anului 2023.
Inspectorul școlar general, prof. Mircea-Cristian Nicula, a apreciat activitatea și a invitat profesorii să participe la astfel de activități care își dovedesc utilitatea și contribuie în mare măsură la conturarea profilului absolventului.
Unitățile de învățământ din primul an de acreditare sunt: Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, Școala Gimnazială Dumitra, Școala Gimnazială Tureac, Școala Gimnazială „George Coșbuc” Coșbuc, Școala Gimnazială Nr. 1 Leșu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Bistrița.
„Proiect finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv echipei de implementare a proiectului „Edu Mobility Project BN”, nr. de referință 2023-1-RO01-KA121-SCH-000132968 și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi ținute răspunzătoare pentru acestea.”
Citiţi şi:
- Activități la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.6 Bistriţa, în cadrul proiectului de acreditare „Edu Mobility Project BN”! Inspectoratul Școlar Județean, lider de consorțiu
- Primul an de acreditare ERASMUS, finalizat cu succes la Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud
- Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, activități desfășurate în cadrul proiectului „Edu Mobility Project BN”
- Inspectori școlari, directori și profesori din șase școli din județ, printr-un proiect de acreditare ERASMUS+, la Budapesta
- Activități la Școala Gimnazială Dumitra în cadrul proiectului de acreditare „Edu Mobility Project BN”. Inspectoratul Școlar Județean, lider de consorțiu!
Adaugă comentariu nou