Finca Gălan de la Slătinița, al 17-lea Punct Gatronomic Local inaugurat în Bistrița-Năsăud! O experiență culinară de neratat!

Adina și Marius Gălan și-au pus toată priceperea și sufletul la Slătinița, în fosta  Fermă nr. 1 a SCDP Bistrița, iar pentru că familia a locuit o bună perioadă în Spania, iar pământul străbun i-a chemat acasă,  locul pe care ei l-au însuflețit a primit numele Finca Gălan.

Aici  - mergând pe str. Valea Lungă din Livezile- a fost inugurat oficial cel de al 17-lea Punct Gastronomic Local din județul nostru din cele 21 deja autorizate. Alături de proprietari, la evenimentul festiv moderat de Elena Bărbos, director executiv la Asociația "Produs în Bistrița-Năsăud", au fost preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan, prefectul Teofil Cioarbă, primarul ales Gabriel Lazany, primarul comunei Galații Bistriței-Vasile Vermeșan, șef AJFP BN – ec. Dorina Cicioc, șef adjunct AJFP BN – ec. Cristian Parasca, directorul executiv Ioan Cătălin Păun de la Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, oameni de afaceri, jurnaliști și apropiați ai familiei.

   Evenimentul a debutat cu o slujbă oficiată de preoții Daniel Dascălu de la Sigmir și Cristian Lupșan de la Ilva Mare, care au oferit familiei o icoană, care să aducă multă binecuvântare și bucurie în viață.

“Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această vreme minunată care ne-a dat o astăzi și, de asemenea, că suntem cu toții sănătoși aici, alături de prietenul nostru Marius Gălan, de soția lui și de toți cei care sunt implicați în facerea bunului gust, pentru că vedem cu toții că, din păcate, calitatea hranei și a mâncării lasă foarte mult de dorit în ultima perioadă în multe locuri din lume. E foarte bine că se creează aceste puncte gastronomice locale unde se gătește tradițional cu produse de calitate. Suntem astăzi la deschiderea celui de a XVII – lea punct gastronomic local. Bistrița-Năsăud este unul dintre județele în care aceste puncte gastronomice locale se dezvoltă foarte bine. Am văzut că la reuniunea națională de săptămâna trecută, s-a decis ca anul viitor Conferința Națională să fie aici în Bistrița-Năsăud, care este de fapt o recunoaștere a ceea ce fac acești oameni, aceste familii minunate, care au ales să își asume aceste riscuri, să deschidă aceste puncte gastronomice. Mult succes, ești un profesionist, ai demonstrat în tot ceea ce ai făcut. Eu fac parte dintre cei care am gustat foarte mult din produsele tale, știu că sunt unele de calitate și îi încurajez pe toți cei care vreau să mănânce tradițional, bun și sănătos să o facă”, a transmis președintele Emil Radu Moldovan. Președintele Consiliului Județean i-a conferit o Diplomă, pentru “un loc cu tradiție și bun gust din județul Bistrița- Năsăud, Poarta Transilvaniei”.

Elena Bărbos, director executiv al Asociațiai Produs în Bistrița-Năsăud, a menționat că povestea acestei locații a început în urmă cu un an de zile. Punctul gastronomic local a fost autorizat în 22 aprilie 2024, iar “maestrul grătarelor” a ales această zi pentru că marți seara va debuta și la emisiunea Master Chef de la Pro TV.  “Avem de a face, poate cu o altă premieră. Este vorba despre primul punct de gastronomie locală care are care este amenajat în cadrul unei ferme în județul Bistrița-Năsăud, pentru că Marius Gălan are fermă de bovine, de ovine și de porcine. Un spațiu care încă nu este finalizat va fi dedicat  pescuitului și vânătorii”, a adăugat Elena Bărbos.

         Nu în ultimul rând, Marius Gălan a mulțumit tuturor celor prezenți – autorități, familie, prieteni, apropiați, colaboratori deopotrivă  - pentru că au fost alături de familia sa la acest moment important.

Pe lângă mâncărurile gustoase, aici veți putea degusta băuturi tradiționale, dar și și vinurile de Catalunya – Galan, expresia perfectă a bogăției și diversității regiunii viticole.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5