Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat noii indicatori tehnico-economici pentru construirea stadionului de la Unirea

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, reunit în ședință extraordinară, a aprobat modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr.101/2024 privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru investiția: „Construire Stadion, localitatea Unirea, Str.Aerodromului, nr.33, municipiul Bistrița”.

Astfel, noii indicatori tehnico-economici aferenți obiectivului de investiție sunt:

Valoarea totală a investiţiei 318.369.429,45 Lei din care C+M Lei 210.561.338,62 Lei.

Valoare finanțată prin Subprogram („C.N.I.”) 313.977.862,90 Lei din care C+M 207.418.521,52 Lei

Valoare finanțată prin U.A.T județ Bistrița Năsăud 4.391.566,55 Lei din care C+M 3.142.817,10 Lei.

         Suprafața de teren aferentă investiției este de 67.500,00 metri pătrați, din care suprafața construită este de 12.943,75 mp, uar suprafața desfășurată - 22.597,86. Tribuna 1 va avea un regim de înălțime de P+2E+E tehnic, Tribuna 2+Peluza 1 = P+1E. Peluza 2 = P.

Strategia de dezvoltare durabilă a județului Bistrița-Năsăud susține crearea de noi spații pentru desfășurarea evenimentelor sportive, recreere, evenimente culturale, prin realizarea unui complex sportiv care va include și un Stadion Municipal de 12.000 de locuri, în tribune acoperite cu anexele sportive și tehnice aferente și cu dotări complementare de alimentație publică, spații comerciale, spații de cazare și locuri de parcare, care să deservească activitatea sportivă și competițională la nivel profesionist, precum și activități socio-culturale și de agrement pentru publicul larg.

Obiectivul de investiții „Construire Stadion, localitatea Unirea, strada Aerodromului, nr.33, municipiul Bistrița” a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului „Complexuri sportive” prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, care se derulează prin Compania Națională de Investiţii „C.N.I." S.A.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr.101/2024 a fost aprobată Documentația tehnico-economică, faza Studiu de Fezabilitate, revizia iunie 2024 și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: „Construire Stadion, localitatea Unirea, Str.Aerodromului, nr.33, municipiul Bistrița”, iar prin Hotărârea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud nr.102/2024 s-a aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” S.A., pe bază de protocol, a terenului aflat în domeniu public al județului, liber de orice sarcini, în vederea şi pe perioada realizării de către „C.N.I.” - S.A. a obiectivului de investiţii sus-menționat.

În cadrul ședinței pregătitoare a Consiliului Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației din data de 20.08.2024, a fost analizat proiectul privind realizarea obiectivului de investiții „Construire Stadion, localitatea Unirea, Str.Aerodromului, nr.33, municipiul Bistrița”, iar prin adresa Companiei Naționale de Investiţii „C.N.I." S.A., înregistrată la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cu nr.III/18834 din 02.09.2024, au fost transmise observațiile/ recomandările formulate în urma acestei analize, una dintre acestea (de la punctul 4) constând în eliminarea valorilor din Cap.7 al Devizului general.

Conform prevederilor art.II alin.(1) din Hotărârea de Guvern nr.1116/2023, care a modificat Hotărârea de Guvern nr.907/2016: ”(1) Pentru obiectivele/proiectele de investiţii aflate în diverse stadii de implementare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, devizele generale sunt refăcute, prin grija beneficiarului investiţiei/investitorului, cu includerea secţiunii a 7-a "Cheltuieli aferente marjei de buget şi pentru constituirea rezervei de implementare pentru ajustarea de preţ", prevăzută la art. I pct. 15, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: a) beneficiarul investiţiei/investitorul dispune de resursele financiare necesare suportării cheltuielilor suplimentare aferente marjei de buget; b) nu a intervenit finalizarea elaborării/definitivării proiectului tehnic de execuţie şi a detaliilor de execuţie, potrivit prevederilor art.12 din Hotărârea Guvernului nr.907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta hotărâre, sau finalizarea acordării asistenţei tehnice pe durata de execuţie.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5