Consiliul Judeţean va preda amplasamentul pentru un nou stadion către CNI, la Unirea!
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat realizarea obiectivului de investiții „Construire Stadion, localitatea Unirea, str. Aerodromului, nr. 33, municipiul Bistrița, județul Bistrița-Năsăud”, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” S.A., și însușirea Studiului de fezabilitate aferent obiectivului de investiții.
De asemenea, a fost aprobată predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiţii „C.N.I.” S.A., pe baza de protocol, a amplasamentului, două terenuri cu suprafața de 67500 mp, respectiv 26664 mp. Prin proiect, a fost aprobată şi asigurarea finanțării din bugetul județului Bistrița-Năsăud a cheltuielilor pentru racordurile la utilități (electricitate, apă, canalizare, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.), și respectiv sistematizarea terenului.
Susținerea acestui obiectiv de investiții, ce se va realiza prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” - S.A, vine în completarea proiectelor demarate deja în localitatea Unirea privind construirea unui „Complex Sportiv” și a „Bazei Sportive TIP 1”, investiții menite să susțină dezvoltarea economică, socială, turistică a județului Bistrița-Năsăud, prin crearea de noi locuri de muncă, îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor, asigurarea infrastructurii necesare organizării de competiții sportive și evenimente socio-culturale de amploare.
Stadionul va avea o capacitate de 12.388 locuri în tribune acoperite, dimensiunea suprafeţei de joc: 85m x 125,5m, plus anexe sportive si tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentație publică, spații comerciale, spații de cazare și locuri de parcare, care deservesc activitatea sportivă și competițională la nivel profesionist, precum și activitățile socio-culturale și de agrement pentru publicul larg.
La amenajări exterioare sunt propuse alei carosabile, alei pietonale, piste de biciclete, parcări, zone verzi, plus devieri rețele exterioare, branșamente, apă și canalizare, electrică, gaz, telefonie etc., dar şi amenajare bazin natural deschis pentru colectare ape pluviale de pe versanți, cu rol de agrement.
Durata de realizare a investiției este de 24 luni. Valoarea investiţiei este estimată la circa 197 milioane lei, cu TVA.
Citiţi şi:
- Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat noii indicatori tehnico-economici pentru construirea stadionului de la Unirea
- Consiliul Județean Bistrița-Năsăud predă la CNI amplasamentul pentru noul stadion! Care este valoarea estimată a investiției!
- Consiliul Judeţean a aprobat construirea Complexului Sportiv de către CNI. Cofinanţare de un milion de lei pentru utilităţi şi sistematizarea terenului
- Primarul Mircea Romocea: Avem finanţare de 6,3 milioane de euro pentru Complexul sportiv multifuncţional, la Năsăud. Bazin acoperit, piscine, terenuri de sport
- Lucrările la Complexul sportiv multifuncţional din Năsăud ar putea debuta în această toamnă. Peste 6 milioane de euro pentru bazin acoperit, piscine, terenuri de sport
Comentarii
Un vechi proverb spune că “inteleptul invată din greselile altora, desteptul invată din greselile proprii, iar prostul nu invată niciodată.” Se pare că Radu Moldovan, pe care nu-l dă inteligenta afară din casă nu a invătat nimic din greselile primarului Cretu care a băgat o cărută de bani in pârtia de schi COCOS, desi l-a criticat pentru această investitie păguboasă si inutilă. Cu toate astea, chelnerul Răducu continuă si el să facă investitii la fel de inutile la poalele dealului COCOS din Unirea.Un exemplu de prostie este decizia de a construi încă o sală polivalentă la Unirea în conditiile în care Bistrita mai are una chiar in oras . In schimb Bistrita nu dispune de o sală de festivităti adecvată pentru un oras resedință de județ. Chiar si asa, din moment ce ai o sală polivalentă în oras de ce să mai faci una când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița.Pe de altă parte, s-a dovedit că tot a lui Răducu este si ideea idioată a mutării stadionului „Jean Pădureanu” din parcul orasului pe păsunea din Unirea, desi la un moment dat, ca un laș el l-a scos în fată pe Cristian Niculale să facă anuntul si evident acesta a încasat reactiile de dezaprobare din partea bistritenilor scandalizati de această imbecilitate.
Nici macar Ovidiu Cretu cu ideile lui nastrusnice nu s-a gândit la mutarea stadionului in Unirea. Dimpotriva, Cretu avea in vedere pentru sporturi de vara amenajarea unor terenuri de tenis, baschet, teren de golf, hipodrom, pistă de karting, etc.
Asta nu inseamnă să nu se amenajeze un complex sportiv in Unirea care să includă doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de masă si care să fie conceput dupa modelul Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca, realizat de primarul Emil Boc, cu fonduri guvernamentale prin CNI tocmai in perioada guvernării PSD. Ca dovadă că dacă ai argumente se poate.
Vezi:https://complexsportivgheorgheni.ro/
Adaugă comentariu nou