Jocuri și jucării în natură - preșcolarii din Bistrița-Năsăud învață să descopere mediul înconjurător

Pornind de la ideea conform căreia un spațiu verde, aerul curat și lumina naturală trebuie să facă parte din dezvoltarea copilului, a apărut Proiectul județean Arta tranzientă - punte spre natură - CAEJ BN 2024, secțiunea B, poziția 3, domeniul Ecologie și protecția mediului, coordonat de doamna director Rodica Brănișteanu și doamnele profesor pentru învățământul preșcolar Maier Gabriela, Horga Liana, Rus Diana, împreună cu echipa formată din doamnele profesor pentru învățământul preșcolar Mîndrean Andreea, Popițan Adriana, Sima Andreea, Onoe Ana-Maria, Rățoi Saveta, Turda Monica.

Dincolo de ușa grupei, a început aventura în data de 23 octombrie 2024, îmbrăcând haina Concursului Jocuri și jucării în natură, la care au participat 10 echipaje de preșcolari din județ, îndrumați de 14 cadre didactice. Prin intermediul acestui concurs, preșcolarii au avut parte de o aventură a cunoașterii, o lume liberă pe care copilul încearcă să o descopere singur, devenind activ în propria sa formare și dezvoltare. Această inițiativă inovatoare a oferit copiilor ocazia de a explora mediul înconjurător și de a-și dezvolta abilitățile prin jocuri interactive și experimentare.

Aceste activități au oferit nu doar beneficii educaționale, ci și emoționale. Preșcolarii au avut ocazia să depășească barierele fizice, psihice și emoționale, să își exprime opiniile și să învețe să comunice mai bine în cadrul colectivității. De asemenea, evenimentul a creat o atmosferă de echilibru emoțional și confort, atât pentru copii, cât și pentru educatoare, contribuind la o stare generală de bine, esențială pentru succesul activităților zilnice.

Prin această inițiativă s-a demonstrat încă o dată că natura este un spațiu ideal pentru dezvoltarea copiilor, oferindu-le ocazia de a învăța activ, de a se conecta cu mediul și de a se bucura de o educație sănătoasă, în armonie cu natura. Proiectul Arta tranzientă - punte spre natură va continua să inspire educatori și copii din județul Bistrița-Năsăud să petreacă mai mult timp în aer liber, îmbinând jocul cu învățarea în mijlocul naturii.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5