Evenimentul Zilei: Fiscul a anulat licenţa Bingo Metropolis
Membrii Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc au decis astăzi, în unanimitate, anularea licenţei Bingo Metropolis, scrie Evenimentul Zilei. Decizia privind retragerea licenţei pentru jocurile de tip bingo ale firmei SC Phoenix Games SRL a fost amânată miercuri din cauza lipsei de cvorum.
Totul a pornit de la o datorie de 1,2 milioane de euro, restanţe la asigurări sociale de stat, sănătate, şomaj şi bugetul de stat. În prima etapă, scriu jurnaliştii de la EvZ, Fiscul a decis poprirea conturilor şi sechestrarea bunurilor firmei şi a înaintat comisiei un raport în care propune revocarea licenţei de joc.
În ultimele luni, situaţia firmei SC Phoenix Games SRL a mai fost trecută pe lista de şedinţă, dar nu a fost luată în discuţie. De altfel, chiar şeful ANAF, Sorin Blejnar a cerut o anchetă. “După ce am vorbit cu reprezentanţii Fiscului de la Bistriţa Năsăud, vă confirm că firma Phoenix Games se află în executare silită şi are conturile blocate. Am cerut inspectorilor fiscali să investigheze modul în care această firmă încasează şi face plăţi cash jucătorilor în cadrul jocului de bingo pe care îl organizează. Precizez că am cerut Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc din cadrul Ministerului de Finanţe să analizeze, în următoarea şedinţă, retragerea licenţei de joc a acestei firme”, a declarat, pentru EVZ, Sorin Blejnar.
De asemenea, Blejnar s-ar fi sesizat pentru că firma cu sediul în Bistriţa acorda premiile cash. “Potrivit legii, ei au voie să plătească din conturile poprite doar salariile angajaţilor. Despre acordarea acestor premii în cash, legea spune că orice plată cash mai mare de 15.000 de euro ridică suspiciuni. Acesta e unul dintre motivele pentru care am cerut o inspecţie fiscală la firma respectivă”, a adăugat şeful Fiscului.
Phoenix Games a trecut şi prin tile mai bune. Potrivit site-ului Ministerului de Finanţe, în 2010, firma a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 120 de milioane de lei (aproximativ 30 de milioane de euro) şi un profit net de 16,8 milioane de lei. Patronii firmei, Petrică Rus şi Radu Chifa, au declarat pentru Evenimentul Zilei că banii au fost direcţionaţi spre investiţii foarte mari, precum Hotelul Metropolis de cinci stele din Bistriţa şi cazinoul Novotel din Bucureşti.
Pentru plata datoriilor, oamenii de afaceri bistriţeni au încercat de toate, de la contractarea unui credit bancar, până la constituirea unei garanţii pe un imobil liber de sarcini, aflat în patrimoniul altei firme deţinute, dar fără succes.
Totuşi, Fiscul ar fi trebuit să ia în calcul şi numărul mare de angajaţi pe care îi are societatea, valoarea premiilor acordate şi a banilor daţi la stat pentru aceste premii. Zic şi eu.
Replica, preluată de pe hotnews.ro
COMUNICAT DE PRESĂ
In urma informatiilor aparute in presa in cursul zilei de azi, S.C. PHOENIX GAMES SRL Bistrita, doreste sa faca urmatoarele precizari:
- S.C. PHOENIC GAMES SRL nu a primit nicio instiintare oficiala cu privire la decizia Comisiei de Reglementare a Jocurilor de Joroc din cadrul Ministerului de Finante. Daca se vor confirma zvonurile aparute in presa, dupa comunicarea oficiala a deciziei Comisiei, compania va recurge la caile prevazute de lege pentru continuarea activitatii si a proiectului Super Bingo Metropolis;
- S.C. PHOENIX GAMES SRL nu este in faliment sau incapacitate de plata. Inregistreaza, in acest moment datorii de 1.2 mil. euro la Bugetul Statului, dar aceste datorii sunt garantate de o ipoteca mobiliara, in valoare de 7.382.000 lei. Dorim sa precizam ca pana in prezent, S.C. PHOENIX GAMES SRL a achitat la bugetul statului peste 138.000.000 lei (peste 32.000.000 euro) si va continua sa-si achite toate sumele restante in termen cat mai scurt. Permanent, S.C. PHOENIX GAMES SRL a colaborat cu reprezentantii Directiei Fiscale Bistrita-Nasaud in oferirea de solutii stabile si viabile in recuperarea datoriilor inregistrate la bugetul de stat;
- Pana in acest moment, Super Bingo Metropolis a acordat premii in valoare de peste 295.000.000 lei (69.000.000 de euro) si premiile neachitate in acest moment sunt in termenul prevazut de Regulamentul de Joc;
- S.C. PHOENIX GAMES SRL are peste 3.500 de angajati si peste 800 de colaboratori care traiesc in acest moment din proiectul Super Bingo Metropolis. Ne exprimam dezamagirea ca Statul Roman, prin institutiile sale abilitate, nu ofera niciun sprijin companiilor romanesti, care inregistreaza un numar atat de mare de angajati. Inchiderea proiectului Super Bingo Metropolis va genera peste 3.500 de someri, care vor trebui sa fie preluati de bugetul statului, in aceasta perioada economica foarte sensibila.
- S.C. Phoenix Games SRL isi exprema indignarea fata de unii reprezentanti mass-media, care au prezentat realitatea in mod tendentios, creand o falsa problema si generand decizii pripite din partea institutiilor statului. Prin aceasta prezentare deformata a realitatii, acesti reprezentanti de presa se pot socoti responsabili de trimiterea in somaj a peste 3.500 de persoane.
- Speram ca Statul Roman, prin institutiile sale abilitate, sa revina asupra deciziei, daca aceasta decizie sa va confirma, care afecteaza in mod direct atat cei peste 3.500 de angajati, cat si a altor colaboratori indirecti a proiectului Super Bingo Metropolis.
Va multumim.
Eugen V. Cosma
Administrator
S.C. PHOENIX GAMES SRL
Citiţi şi:
- Bingo Metropolis ar putea rămâne fără licenţă de joc
- COMUNICAT DE PRESĂ al S.C. PHOENIX GAMES SRL Bistriţa
- Emisiunea Bingo Metropolis va fi reprogramată sau banii vor fi returnaţi participanţilor
- Super Bingo Metropolis are din nou concurenţă-Bingo România (printre primii câştigători şi o dumitreancă). Daniela, Mitoşeru, Ţociu şi Palade, în “luptă” cu Niculina Stoican şi Cove
- Super Bingo Metropolis revine în forță cu Cruduța! Firma bistrițeană va face din nou show!
Comentarii
Antologia furtului
BANCOREX
In curand se vor implini 10 ani de la cel mai rasunator „faliment” bancar din Romania contemporana: Bancorex.
Aproape 600 de milioane de dolari si 9.846 de miliarde de lei vechi este costul suportat de la buget pentru lichidarea Bancorex (pierderi de doua miliarde de dolari). Filiera prin care a fost devalizata Bancorex, dar si celelalte banci romanesti, a fost una extrem de simpla. De regula, se cumparau pe sume derizorii diverse constructii darapanate (grajdurile fostelor CAP-uri au avut mare… succes) dupa care se garanta cu ele credite de sute de milioane de dolari.
Unul dintre cei mai fideli clienti ai Bancorex a fost, fara indoiala, controversatul om de afaceri George Constantin Paunescu. Agentia de Valorificare a Active lor Bancare (AVAB) a preluat in 1999-2000 urmatoarele creante ale societatilor GCP – General Consulting and Procurement, Compania Hoteliera Intercontinental Romania, Curierul National si Institutul Roman de Investitii. Valoarea totala a acestora se ridica la 180,9 milioane de dolari si 3,176 miliarde de lei.
Prima „afacere” importanta pe care GCP a parafat-o cu Bancorex s-a derulat in 1996. Banca de stat a acceptat sa faca o investitie de 20 de milioane de dolari intro firma de transport aerian, Dac Air. S-au dat imediat sase milioane de dolari sI Bancorex s-a angajat sa participe la majorarea de capital social cu restul de 14 milioane de dolari. La nici un an de la semnare, arestarea lui Razvan Temesan a schimbat pozitia Bancorex fata de acest contract. S-a considerat ca nu era vorba de o investitie, ci de un credit mascat. Surprinzator, nu numai ca nu au fost inapoiate niciodata cele sase milioane de dolari, ba chiar Dac Air a obtinut in instanta despagubiri pentru intreruperea finantarii. Sa mai mentionam ca
George Constantin Paunescu a disparut din tara dupa 1997, odata cu plecarea de la guvernare a PDSR-ului. El s-a intors la doar cateva luni dupa revenirea PSD-ului la putere, in 2001. Nu a fost niciodata condamnat pentru devalizarea bancii de stat
sursa: financiarul
2002 – Afacerea armelor de vanatoare – Implicati Serban Mihailescu – Miki Spaga si Adrian Nastase
Procurorii DNA cerceteaza modul in care senatorul cunoscut sub porecla de Miki Spaga a primit, in primavara anului 2002, drept “cadou” 11 arme de vinatoare de la fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache.
Conform unor surse din PSD, ancheta a inceput in urma unui autodenunt recent al lui Fanel Pavalache. Acesta a explicat cum a cumparat aceste arme si de la cine, dupa ce, in urma cu trei ani, imediat dupa arestarea sa, procurorii au gasit o serie de facturi care dovedeau ca a cumparat 11 arme de vinatoare, in valoare de un sfert de miliard de lei. Aceleasi surse afirma ca Pavalache a facut “cadou” armele lui Miki Spaga, care apoi ar fi ajuns la Adrian Nastase.
sursa: 9AM
2003 – 2004 – Scutirea Petromidia (DINU PATRICIU) de plata
“In 2003 si 2004, cind s-au trimis acte normative, ordonanta de urgenta prin care s-a scutit Petromidia de plata a 570 de milioane de euro, bani pe care i-a stabilit atunci Guvernul Nastase ca trebuie sa ii dea pina in 30 septembrie 2010, apartine PSD. PSD este cel care i-a facut, in fapt, domnului Dinu Patriciu, cadoul guvernamental si financiar, iar de aceea tin cu disperare acum sa reajunga la putere, pentru a putea prelungi cadoul, pentru a transforma cadoul numai ca, intr-o forma sau alta, statul sa nu redevina majoritar
Anul viitor expira termenul la care Grupul Rompetrol, cumparatorul fostei Petromidia, actualmente Rompetrol Rafinare SA, trebuie sa rascumpere obligatiunile emise in contul datoriilor pe care le avea rafinaria la momentul vanzarii de catre stat. Altfel, cele 725 de milioane de euro se vor transforma in actiuni ale statului la rafinarie.
Amanarea platii datoriilor s-a facut in 2003, atunci cand proprietar al Rompetrol era Dinu Patriciu
sursa: ziaruldeiasi
2006 – Afacerea fregatelor – Spaga de 7 miloane de lire sterline – Implicati: Adrian Nastase, Dan Ioan Popescu, Mihai Tanasescu
Marea Britanie şi-a vândut în România fregatele ruginite cu o şpagă de 7 milioane de lire sterline, scrie Gândul. Cel puţin un înalt demnitar din guvernul Năstase, este bănuit că ar fi fost beneficiarul comisionului englezesc. Documentele tranzacţiei au fost semnate de Adrian Nastase, Gheorghe Matache, fost secretar de stat in MapN, Gheorghe Gherghina, in calitate de reprezentant al Ministerului Finantelor, si Aurel Cazacu, fost director general la Romtehnica.
sursa: realitatea.net
2007 – CTP & UDMR – Calin Popescu Tariceanu Attila Cseke si integritatea UDMR
Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit pe secretarul de stat Attila Cseke in functia de presedinte al Comisiei interministeriale care distribuie institutiilor statului bunurile confiscate. La mijlocul lunii trecute, DNA a anuntat ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Attila Cseke, precum si a altor trei demnitari UDMR – deputatul Doloczki Istvan Erdei, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Stefan Szabo, si subprefectul judetului Satu Mare, Rudolf Riedl – pentru complicitate la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi
2009 – Victor Ponta
Monica Macovei: Uitati-va la avocatii din Parlament, sunt doi tineri din PSD, de exemplu, care au contracte de milioane de euro, bani pe care ii iau pe consultanta juridica, de la companii de stat din judetele unde ei sunt parlamentari.
Ulterior, ea i-a nominalizat pe cei doi parlamentari PSD, spunand ca s-a referit la deputatul Victor Ponta, care este si ministru pentru relatia cu Parlamentul, si senatorul Dan Sova si a adaugat ca aceste informatii au aparut in presa. Macovei a aratat ca primul pas care ar trebui facut este introducerea incompatibilitatii intre cele doua calitati, de avocat si parlamentar. “Cat timp esti in Parlament, nu exerciti aceasta profesie” (avocat, n.r.)
Sursa: ziarul financiar
2009 – Mircea Geoana si Soacra nedata afara din casa
Soacra lui Mircea Geoana a reusit performanta sa cumpere o vila in Primaverii cu doar 350.000 de dolari si, doua luni mai tarziu, sa obtina titlu de proprietate pentru 318 metri patrati de teren, cat reprezinta curtea imobilului.
Margareta Costea, soacra liderului PSD Mircea Geoana, este specialista in inginerii imobiliare. Ea a reusit performanta sa cumpere o vila in Primaverii cu doar 350.000 de dolari si, doua luni mai tarziu, sa obtina titlu de proprietate pentru 318 metri patrati de teren, cat reprezinta curtea imobilului. In zona un metru patrat de teren se vinde cu cel putin 800 de euro, iar in urma acestei jonglerii imobiliare doamnei Costea i-a revenit aproape gratis vila de pe strada Herastrau, din cartierul Primaverii. In mod cel putin suspect, pentru vila cu subsol, parter si etaj, insumand 226 metri patrati, a devenit chirias, in 1996, un batran necasatorit, de 70 de ani. El a intrat in imobil in baza contractului de inchiriere din 12.12.1996. Dupa nici trei ani, acesta cumpara imobilul, in baza Legii nr.85 / 1992, cu 152.914.464 de lei. In timp ce la Administratia Fondului Imobiliar se perfecta contractul de vanzare-cumparare, doamna Margareta Costea umbla deja la notar pentru a obtine o procura care sa-i dea dreptul ca, in numele fratelui sau din America, sa “cumpere orice fel de bunuri imobile pe intreg teritoriul Romaniei, de la oricine va crede de cuviinta, stabilind toate clauzele contractelor de vanzare-cumparare si achitand preturile negociate”.
Sursa: gandul
2009 – Amaratul Mircea Geoana
Oficial, printr-o controversată declaraţie de avere, el a recunoscut un teren intravilan de 1.000 mp, un Volkswagen din 2001, o jumătate de apartament din 1988, conturi în România de 17.965 dolari şi 100 milioane lei şi un cont în SUA, de 175.000 dolari. Întrebat asupra provenienţei celor 192.000 de dolari din conturile sale, Geoană a declarat că ei provin din banii câştigaţi ca bursier la şcoala de Administraţie Franceză (1991-1992) şi din salariul pe care l-a avut ca ambasador în SUA. Fostul preşedinte Emil Constantinescu a declarat pentru un cotidian central: „Nu se pot face economii de acest gen. Am multe cunoştinţe care lucrează în mediul diplomatic şi care au venituri comparabile cu cele pe care Mircea Geoană le-a avut în Statele Unite. Mi-au spus că e greu, e chiar imposibil să strângi mai mult de 11.000, maximum 15.000 de dolari în patru ani. Toţi mi-au mărturisit asta”.
Sursa: Wikipedia
Nota: Toate cazurile de mai sus au fost selectate in urma unei cercetari si informari prealabile. Acestea nu acopera nici 10 % din marile cazuri de coruptie si de vandalizare a Romaniei.
Ajutati-ne sa extindem aceasta lista, si sa o transformam intr-un stalp public al mojiciei, nesimtirii si hotiei comuniste
Adaugă comentariu nou