A intrat în vigoare taxarea inversă de TVA pentru cereale şi plante tehnice
Din această lună, fermierii beneficiază de taxarea inversă la cereale şi plante tehnice pentru o perioadă de aproximativ doi ani, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Finanţelor.
Taxarea inversă reprezintă o măsură de simplificare a plăţii taxei pe valoarea adăugată, aplicabilă numai între persoane înregistrate în scopuri de TVA, prin care persoana obligată la plata taxei este beneficiarul în locul furnizorului.
Practic, colectarea se face la finalul circuitului şi sunt mult diminuate pierderile din diferite tranzacţii între interpuşi.
,,România poate trece la taxarea inversă pentru cereale şi oleagionoase. Ni s-a aprobat pe doi an acest sistem în care vom practica taxarea inversă, lucru pe care îl cerem de aproape un an”, a declarat Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
În nota de fundamentare a ordonanţei de urgenţă se arată că, potrivit angajamentelor asumate de România în contextul procedurilor aferente obţinerii autorizării pentru aplicarea acestei măsuri, taxarea inversă pentru livrarea bunurilor din categoria cerealelor şi a plantelor tehnice se aplică până la data de 31 martie 2013 inclusiv.
Citiţi şi:
- Vezi lista produselor şi serviciilor agricole pentru care se aplică TVA de 9%!
- Peste 40.000 de hectare- jumătate din suprafaţa arabilă a judeţului- cultivate cu cereale, plante uleioase, legume!
- Deputatul Simionca: Primarul Creţu a introdus taxarea pe vise, pe parcul de aventuri care nu există
- Cum reducem coloniile de rozătoare la culturile de cereale păioase, rapiţă, lucernă, livezi, terenuri necultivate
- Stelian Dolha, deputat PNL: Ar trebui să modificăm plafoanele de impozitare în agricultură
Adaugă comentariu nou