Rombat îşi dezvoltă capacitatea de reciclare de la Copşa Mică
Rombat, tot mai preocupat de protecţia mediului. În această lună, compania va pune în funcţiune instalaţia de sfărâmare şi sortare a bateriilor uzate, ne comunică Raluca Crişan, consultant PR Rombat.
,,Testăm acum un cuptor cu o capacitate de 14.000 de tone de plumb pe an, de peste trei ori mai mare decât cea existentă, care duce capacitatea totală la 20.000 de tone anual. Acest lucru ne va ajuta să creştem semnificativ randamentul de recuperare a plumbului din bateriile uzate”, a declarat Ioan Repede, directorul general al Rombat SA.
Rombat a investit anul trecut 7,9 milioane de euro la Rebat Copşa Mică, sumă destinată creşterii capacităţii de prelucrare a bateriilor uzate şi extragerii plumbului şi altor materii prime necesare în procesul de producţie al companiei.
Punctul de lucru de la Copşa Mică funcţionează din 2005, când a şi primit autorizaţia integrată de mediu, ca urmare a preocupării companiei bistriţene pentru calitatea mediului.
Rombat este lider pe piaţa românească de baterii auto încă din anul 1997, cu o capacitate de producţie de peste 2,3 milioane de baterii pe an.
Citiţi şi:
- ROMBAT a atins cifra de 2.000.000 de baterii/an
- Rombat SA anunță pentru 2023 un buget de investiții de 10 mil. euro, pentru linii de producție și parcuri fotovoltaice proprii
- Peste 65% din producţia Rombat a fost exportată în Vest
- Rombat intră pe piaţa bateriilor Start-Stop
- ROMBAT a finalizat investiţia de 17 milioane de euro în Capacitatea 3 de producţie
Adaugă comentariu nou