Ramona Bugnar: Tinereţea, un capital mic, cu dobândă mare
Ramona Bugnar, cel mai tânăr consilier judeţean din partea PP-DD, a realizat tot ce şi-a propus până la această vârstă pe plan profesional şi care acum încearcă să ridice poziţia partidului cu orice preţ. Este preşedinte al Cimisiei de Cultură, membru în Consiliul de Administraţie al C.A.S şi membru în Colegiul Director al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar dacă o întrebi de aceste domenii îţi vorbeşte fără oprire, cu atâta patos de parcă s-ar fi aflat aici de ani buni. Se pare că alături de colegii ei se simte excelent, fără a face diferenţa că sunt din partide politice diferite:
“Cel mai important lucru într-o relaţie de parteneriat rămâne comunicarea deschisă şi respectul reciproc. Având această bază poţi să construieşti parteneriate durabile şi rentabile. Alături de mine sunt nişte oameni de carieră, cu reuşite şi cu o anumită experienţă, iar eu am multe de învăţat de la ei. Mi se pare simplu să îţi faci prieteni, pentru că sunt o fire sociabilă, însă este greu să îi menţi. Oamenii de calitate sunt ca aurul descoperit în albia unui râu, te lupţi mult să îl cauţi, însă odată ce l-ai descoperit, compensează eforturile şi timpul petrecut căutându-l. La fel se întâmplă şi în relaţiile de colegialitate. Ascensiunea pe scara socială diferenţiază comportamentul uman. Sunt oameni care îşi doresc să fie mereu în centrul atenţiei şi învingători în orice circumstanţe”, declară Ramona.
Dacă o întrebi de faptul că atunci când ne oferea “Dedicaţii bistriţene” era iubită de toată lumea, cu siguranţă acum de când se află pe scena politică a atras antipatii, ea raspunde zâmbind: ”Am ştiut că pot ajuta mai mult şi de asta am riscat şi m-am retras din media. În general, ne e frică să ne avântăm într-o călătorie de unii singuri, natura noastră socială cerându-ne împărtășirea ideii cu o altă persoană, dar de cele mai multe ori, ne pierdem entuziasmul și motivaţia și ajungem să renunţăm, iar în puţinele cazuri în care ajungem la final, realizăm că emoţia datorată realizării este foarte mare și că tot ce ne trebuie pentru a reuși este să fim noi înșine, fără a cere aprobarea cuiva. Când faci ceva de unul singur, nu poate veni nimeni să-ţi strice munca, nu poate nimeni să facă lucrurile mai bine decât tine, căci doar tu știi ce e în mintea ta și care ar putea fi rezultatul final. Și prin ceea ce realizezi, te pui pe tine în valoare, acela fiind produsul minţii tale, dar și a muncii tale.Totuși, nu spun că feedbackul venit din partea altora nu este util, trebuie doar să știi să-l filtrezi și să îl aplici în activitatea ta, iar antipatiile, răutaţile spuse şi invidioşii, mă amuză”.
Am vrut să dezbatem cu Ramona un subiect de notorietate Învăţământul- nereuşitele la bac şi amânarea începerii şcolii: “În contextul actual al dezvoltării societăţii româneşti, unităţile de educaţie se confruntă cu tot mai mare abundenţă de situaţii de criză de diferite tipuri. Inevitabila descentralizare a sistemului de educaţie va conduce la unele sincope datorate necunoaşterii şi aplicării managementului strategic adaptat unor astfel de fenomene. Vorbim aici atât de managementul general cât şi de cel strategic, de managementul clasei, al riscului sau de managementul conflictelor educaţionale sau al performanţelor şcolare. Educaţia fiind considerată o prioritate permanentă a societăţii româneşti, rezultă că nu ne sunt indiferente demersurile continue de obţinere a performanţei şcolare, atât din partea elevilor şi copiilor, cât şi din partea cadrelor didactice, a tuturor factorilor educaţionali implicaţi în acest proces. Exigenţele vieţii contemporane de a conferi activităţii de instrucţie şi educaţie o eficienţă sporită au dus la intensificarea eforturilor de a asigura procesului de învăţământ un caracter cât mai raţional prin determinarea cât mai precisă a obiectivelor instruirii, organizarea conţinuturilor in concordanţă cu principalele caracteristici şi tendinţe ale societăţii contemporane, stabilirea strategiilor de predare-învăţare in raport cu obiectivele vizate si conţinuturile stabilite, perfecţionarea acţiunilor de evaluare a rezultatelor şcolare.”
Vara e pe terminate şi vrem să ştim dacă a fost plecată în concediu: “Nu am avut timp şi nici starea necesară, cu siguranţa vacanţa mea o să fie spre sfârşitul anului, după alegerile parlamentare. Aş vrea să ajung în cel mai scurt timp la Prislop, jud. Hunedoara, ca să-mi hrănesc sufletul de multe ori uitat, citesc destul de des rugăciunea Părintelui Arsenie Boca, am citit toate scrierile, poveţele, cuvantâri şi materialele “Sfântului Ardealului” şi aş vrea să merg la mormânt să-i mulţumesc.”
Sursa foto facebook
Adaugă comentariu nou