Investiţii majore la Spitalul Judeţean de Urgenţă
Prof. Dr. Mircea Gelu Buta, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, susţine că toate investiţiile în infrastructura unităţii spitaliceşti sunt ghidate în vederea obţinerii acreditării, obiectiv major pentru următorii doi ani.
Practic, în acestă perioadă au fost finalizate sau sunt în derulare proiecte majore de investiţii la Spitalul Judeţean, inclusiv în ceea ce priveşte achiziţionarea de aparatură medicală.
Lucrările de reabilitare termică a clădirii centrale a Spitalului Judeţean de Urgenţă au fost finalizate, fondurile fiind asigurate printr-un program al Ambasadei Elveţiei. De asemenea, peste 85% din lucrările de extindere ale Secţiei de oncologie (de pe str. Alba Iulia) au fost realizate, unde vor fi îmbinate “terapii terminale oncologice cu spiritualitatea”.
Un alt proiect amplu derulat de spitalul bistriţean, de mai bine de o lună, este cel de reabilitare a maternităţii, printr-un program al Ministerului Sănătăţii finanţat de Banca Mondială. Valoarea acestui proiect este de 2 milioane euro, şi vizează nu doar sălile de naşteri, ci şi cele de la neonatologie, obstretică, salonae etc. Practic, va fi printre cele mai moderne secţii din ţară, a da asigurări managerul Mircea Gelu Buta. Lucrările sunt executate de SC Benzot Har SA din Miecurea Ciuc, asistenţa tehnică revenind firmei de consultanţă Eptisa (Spania).
În perioada următoare vor fi implementate alte două proiecte importante pentru initatea spitalicească. “Am decis extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, pentru că nu mai face faţă. A vedea 200 bolnavi într-o noapte este ceva îngrozitor. Am făcut şi angajări de medici, dar este unul din serviciile grele şi cu mare consum de bani. Acest UPU este finanţat de Ministerul Sănătăţii direct, dar mă îngrozesc la ideea când nu va mai putea finanţa cheltuielile”, a precizat prof. dr. Mircea Gelu Buta, în cadrul unei conferinţe de presă.
Supraetajarea imobilului care găzduieşte Spitalul Judeţean de Urgenţă este un alt proiect de amploare, care va debuta în perioada imediat următoare. Licitaţia a fost deja adjudecată de o firmă din Bistriţa, pentru 2,6 milioane lei.
“Noi trebuie să ne adunăm activitatea, pentru că această disipare în mai multe locaţii atrage foarte multe cheltuieli. Am decis să ne retragem, încet-încet, secţiile d epe Viişoarei, şi cu ocazia acestei supraetajări va fi modernizat şi blocul operator. Noi trebuie să dezvoltăm şi alte discipline, chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, avem medici trimişi la specializare, dar până vin ei şi investiţiile trebuie să fie gata. Nu mai poţi face medicina fără tehnică”, a punctat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă.
Nu în ultimul rând, în prezent, în procedura de licitaţie este achiziţionarea unei aparaturi imagistice ultraperformante, de care spitalul avea nevoie, şi a unei instalaţii complete de chirurgie laparoscopică.
Finalmente, remarca prof. dr Mircea Gelu Buta, investiţiile de infrastructură, aparatura medicală vor atrage şi medici, iar ulterior vom avea şi un grad de satisafcaţi mai mare al pacienţilor bistriţeni.
Citiţi şi:
- Investiţie de 9 milioane lei pentru comasarea unor secţii la Spitalul Judeţean
- Investiţii de anvergură pentru acreditarea spitalului
- Investiţii de aproximativ 15 milioane euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Maternitate, ambulatoriu şi bloc operator centralizat
- Blocul Operator Centralizat de la Spitalul Judeţean, inaugurat oficial. O insulă de normalitate, un model pentru întreaga ţară
- Patriarul României a acordat Ordinul „Sfinții Constantin și Elena” pentru prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta. Biserica Spitalului de Oncologie din Bistrița, sfințită de ÎPS Andrei şi un sobor cu 6 protopopi. Invitaţii de la "Zamfira", la eveniment
Adaugă comentariu nou