Andrei Rusu: În acest an, pot fi alocate şapte miliarde lei vechi pentru reabilitarea faţadelor şi a porţilor din Centrul istoric

Consilierul local Andrei Rusu a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că refacerea faţadelor, acoperişurilor, porţilor de acces din zona istorică a Bistriţei poate fi susţinută din bugetul local.

„O problematică ce ne interesează şi pentru care se vor găsi resurse în acest an şi va fi unul dintre proiectele cu impact se referă la alocarea din bugetul Direcţiei Patrimoniu a unei sume consistente, care vine tot din impozitele şi taxele pe terenuri şi clădiri, pe parcări, pentru refacerea faţadelor, a acoperişurilor, scurgerilor pluviale, porţilor de acces şi curţilor interioare din Centrul istoric” , a declarat Rusu, adăugând că şi în alţi ani au fosr repartizate fonduri pentru astfel de investiţii.

Liberalul bistriţean a menţionat că anul acesta, bugetul Direcţiei Patrimoniu este degrevat de alte investiţii majore, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. „Ştiţi foarte bine că anul trecut a fost o sumă foarte mare pentru sediul nou de pe str. Gh. Şincai, în jur de 30 miliarde. Anul acesta, dintr-un buget estimat la 40 miliarde lei vechi vor putea fi alocate 7-8 miliarde pentru refacerea de faţade, porţi etc. în zona Centrului istoric”, a argumentat fostul viceprimar la municipiului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5