Câţi bistriţeni şi-au făcut buletin de Bucureşti anul trecut?

Ardelenii nu se înghesuie să se mute definitiv în Capitală, cu tot mirajul ei financiar şi oportunităţi de angajare sau petrecere a timpului liber. Potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, în 2012, doar 57 de bistriţeni şi-au făcut carte de identitate de Bucureşti. La fel, doar 57 de persoane au dat Covasna şi Harghita pe Bucureşti. Nici nu se înghesuie să îngroaşe numărul celor care trăiesc în Bucureşti, doar 192 persoane schimbându-şi actul de identitate în Capitală.

„85% dintre populaţia Bucureştiului este venită din provincie, dacă nu la prima generaţie, măcar la a doua. Se pot numi bucureşteni get-beget abia la treia - a patra generaţie născută în Bucureşti”, spune sociologul Ştefan Buzărnescu, profesor de sociologie la Universitatea de Vest din Timişoara.
Sociologul precizează că “de obicei, cei care au complexe de superioritate şi megalomanie sunt bucureştenii născuţi în provincie, nu cei adevăraţi”.

În materialul care prezintă „Harta provincialilor care trăiesc visul bucureştean” se arată că cea mai mare pondere a locuitorilor o deţin muntenii şi oltenii, moldovenii preferând Italia în locul Bucureştiului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5