Conexiuni mai crede în debut
Într-o lume a restituirilor şi a consolidărilor, Societatea literară "Conexiuni" mai crede în debut, sub forma unei cărţi de căpătâi. Argument al acestei devize este şi evenimentul de joi, 26 septembrie 2013, întâmplat la "Casa cu Lei", devenită gazdă a principalelor manifestări ale Societăţii.
Andra Maria Cotoc este o tânără creatoare de literatură, care a ajuns la primul ei volum de poezie, apărut la Editura "Gens Latina", din Alba Iulia, în 2013, al cărei director este Virgil Şerbu Cisteianu.
În deschidere, seara de poezie a fost prefaţată de cuvântul lui Dorel Cosma, care a vorbit despre poezia bistriţeană la Paris, întâmplare fericită a patru membri din Societatea "Conexiuni", care au citit din creaţia proprie, la început de toamnă, la umbra Turnului Eiffel, şi care s-au bucurat de zile deosebite, încărcate metaforic, în compania lui Voltaire şi Rousseau la "Le Procope", de surâsul Mona Lisei, de o promenadă literară prin oraşul luminilor, de Boema din preajma Sacre Coeur, cu pictori renumiţi, care au vizitat statuia lui Eminescu din Cartierul latin...
Prezentarea volumului- debut, intitulat "O alt fel de lacrimă", a fost făcută de către Daniela Fulga şi de către Menuţ Maximinian, care au arătat, cu exemple de versuri, valoarea indubitabilă a poeziei scrise de Andra Maria Cotoc: "Mi-e teamă că nu va mai curge/ cerneală din degete/ aşa cum îmi e teamă de moarte", "Vreau să am/... o cocioabă/ zidită cu şiruri de cuvinte" - casa din poeme fiind o metaforă a zilelor noastre, des frecventată, în registre diferite. Daniela Fulga spune că "pentru Andra Maria Cotoc, poezia e căutare de sine", iar Menuţ Maximinian descifrează un alt fel de lacrimă ca fiind însăşi poezia.
Manifestarea a fost moderată de Elena M. Cîmpan, preşedinta Societăţii "Conexiuni", iar publicul, alcătuit din scriitori, profesori, jurnalişti, elevi, studenţi, a fost martor la un început de drum, aşa ca-ntr-o alt fel de cununie a poetului cu poezia lui.
Adaugă comentariu nou