Despre Teatrul Masca
Prin cele mai mult de 280 de spectacole anual şi cu o audienţă de peste 65.000 de persoane, organizând şi participând la peste 13 festivaluri naţionale şi internaţionale în fiecare an, Teatrul Masca îşi exprimă nu doar vocaţia sa culturală ci şi pe cea socială şi educaţională.
Masca ocupa locul 4 în topul notorietăţii teatrelor din Bucureşti, (Barometrul de Consum Cultural ), spectacolele sale aduc public şi în sălile teatrului şi pe scenele neconvenţionale pe care joacă: strada, staţiile de metrou, parcurile, pieţele publice, în România şi în străinătate. Turneele Teatrului Masca au acoperit Europa, Egipt, Tunisia şi Statele Unite.
Teatrul Masca este organizatorul unei şcoli de 2 ani de Teatru de expresie corporala pentru profesionişti, pentru cei ce vor să devină actori dar şi pentru marele public.
În iunie 2012, teatrul a organizat în Parcul Herăstrău cea de a 2-a ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante.
A fost un mare succes de public. Peste 20 000 de persoane au urmărit poveştile din lumea magică creată de actori ai teatrului Masca şi de invitaţii lor din Anglia, Germania, Olanda şi Italia.
Conceptul Masca pentru Statuile Vivante este unic, diferit de cel “clasic”, întâlnit adesea în pieţele marilor oraşe ale Europei. Actorii folosesc tehnicile de mişcare, costum, machiaj din repertoriul obişnuit al Statuilor Vivante dar creează spectacole cu scenarii complexe cum au fost (în premiere absolute) piese ca Scrisoarea pierdută, O noapte furtunoasă sau Umbre pe Calea Victoriei pe un fundal muzical original.
Adaugă comentariu nou