Guno, mascota reciclării deşeurilor în Bistriţa-Năsăud
SC Vitalia Servicii pentru Mediu, operator al depozitului ecologic de la Tărpiu, şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud i-au premiat ieri pe câştigătorii concursului de desene şi confecţionare mascot, pe tema colectării selective şi a reciclării deşeurilor. S- au întrecut în idei, inspiraţie, culoare şi formă peste 40 de elevi de la Cluburile Copiilor şi Elevilor din Năsăud şi Sângeorz-Băi.
Marele câştigător, cel care l-a creat pe GUNO, mascota care va apărea pe toate materialele publicitare ale companiei, este Maxim Tofan de la Clubul Elevilor Sângeorz-Băi. Acesta a primit, drept premiu, un aparat foto şi alte produse promoţionale. La secţiunea “mascote”, premiul I a i-a revenit elevei Dana Cesa, locul II- Iulia Solcan, iar locul III – Teodora Mocanu. Menţiuni au fost acordate elevilor Karina Melniciuc, Cosmina Maria Pasca, Daiana Cîrcu, Ingrid Pop, toţi de la Clubul Copiilor Năsăud – profesor coordonator Dorina Buia.
La secţiunea desene, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Cătălina Neamţ, din Sângeorz-Băi, Maria Jarda şi Emanuel Ruşti. Menţiuni au fost obţinute de Emila Hîruţa, Cătălina Niculai, Alexandru Albu şi Adina Jarda, de la Clubul Copiilor Sângeorz Băi, profesor coordonator Andrei Costea. Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, le-a spus elevilor că aceştia pot deveni ambasadori ai mediului în familie, explicându-le că deşeurile pot fi transformate într-o resursă de energie verde. Acesta a anunţat că o campania de amploare va fi derulată de CJ BN, Vitalia Servicii pentru Mediu, în parteneriat cu toate unităţile de învăţământ din judeţ.
***
Sistemul de management integrat al deşurilor municipale în Bistriţa-Năsăud, care a făcut obicetul unui proiect major cu acelaşi nume, ar putea deveni operaţional în vară.
“Avem un operator al depozitului de la Tărpiu, avem un operator unic care va colecta deşeurile de la nivelul întregului judeţ, suntem aproape în fază finală cu ultima etapă a proiectului, în care se montează containerele pentru selectare colectivă.
Îmi doresc ca la finalul anului să avem un judeţ curat. Asta dpinde de noi toţi dacă vom înţelege să colectăm selectiv deşeurile. Costurile sunt mai mult decât rezonabile, o persoană va avea de plătit 1,8 lei/lună pentru ca deşeurile să fie ridicate din faţa casei, aproximativ 21,8 lei/an”, a declarat preşedintele CJ BN.
Citiţi şi:
- Din 18 februarie, toate maşinile de gunoi merg la Tărpiu
- Depozitul ecologic de la Tărpiu, gestionat de o firmă din Prahova
- Primele maşini cu deşeuri au fost descărcate în depozitul ecologic
- Ioan Ţintean (vicepreşedinte CJ): Celula I a depozitului de la Tărpiu, la 53% din capacitate. Pentru Celula II se caută o nouă locaţie
- Cele mai inspirate creaţii artistice din materiale reciclabile, premiate de Vitalia şi Consiliul Judeţean
Adaugă comentariu nou