La „Casa Argintarului” – Patrimoniu preindustrial şi industrial în România
În organizarea CJ BN şi Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud a avut loc, la Centrul German „Casa Argintarului” din Bistriţa, în 7 aprilie, o deosebită lansare de carte, aparţinând autorului Volker Wollmann, având titlul „Patrimoniu preindustrial şi industrial în România”, Volumul IV, apărut la Editura Honterus.
Volumul a fost lansat în prezenţa unui numeros public avizat, iar despre valoarea, importanţa cărţii şi a autorului a vorbit, cu argumente şi exemplificări, dr. Cornel Gaiu – directorul Muzeului Bistriţa, care a subliniat faptul că autorul a surprins, în cele patru volume, o multitudine de valori din patrimoniul preindustrial şi industrial din judeţ şi ţară.
În cuvântul său, ing. Volker Wollmann, originar din judeţul nostru, a precizat faptul că sunt multe piese, ansamble, maşinării, utilaje etc., care au fost salvate din perioada preindustrială (cum este la Căianu Mic atelierul pentru lumânări) şi industrială, dar multe au fost distruse şi se distrug, dispar, ceea ce este o pierdere ireparabilă pentru patrimoniul naţional.
În finalul activităţii, autorul a acordat numeroase autografe, pentru cei care doresc să cunoască ce a fost în România o dată şi ce a mai rămas din valorile poporului şi înţelepciunea sa.
Citiţi şi:
- Lansarea volumelor Patrimoniu preindustrial și industrial în România şi Revista Bistriței
- Casa Argintarului: Lansarea cărții Patrimoniul preindustrial și industrial în România
- Lansare de Carte la Centrul German
- Al VII-lea volum al lucrării ”Patrimoniul preindustrial și industrial în România”, lansat miercuri la Casa Argintarului
- Evenimente culturale importante la Complexul Muzeal Judeţean Bistriţa – Năsăud
Adaugă comentariu nou