Gazduirea shared - un serviciu accesibil pentru incepatori
Persoanele care se gasesc in cautarea serviciilor de web - hosting vor intalni, fara doar si poate, sintagma de "shared hosting", insa vor abandona pachetele care le ofera un astfel de serviciu inca de la inceput, tocmai din lipsa de informare. Inainte de a efectua aceasta greseala, cel mai bine ar fi sa studiati avantajele unei astfel de solutii si veti ajunge la concluzia ca popularitatea imensa de care se bucura serviciile de "shared hosting" nu este una intamplatoare, ci perfect justificabila.
In primul rand, trebuie sa stii faptul ca paginile website-ului tau si, implicit, fisierele continute de acestea necesita o stocare pe un server conectat la internet. Doar asa el va fi capabil sa raspunda solicitarilor primite de la vizitatorii care iti acceseaza platforma. Asadar, am stabilit faptul ca gazduirea propriului tau site pe un server este o sarcina cu nota obligatorie. Ei bine, vei ramane uimit cand vei afla faptul ca acest lucru se poate realiza in felurite moduri. Fie detii propriul server, ceea ce este mai complicat, fie apelezi la serviciile de colocare sau cele dedicate propuse de acele firme de hosting profesionale, fie alegi cea mai accesibila solutie de gazduire din perspectiva calitate - pret si anume "hosting-ul shared".
De aici, lucrurile sunt relativ simple, iar singurul lucru de care ar trebui sa fii constient se raporteaza la faptul ca vei imparti spatiul de pe server cu multi alti clienti, aspect ce poate deveni periculos doar in momentul in care beneficiezi de un trafic zilnic imens. Da, daca tu consideri ca vizitele tale vor depasi un prag zilnic de ordinul miilor de vizitatori, probabil ar trebui sa te indrepti inca din prima instanta spre un server dedicat, ceea ce se traduce printr-un hosting de top, disponibil doar pentru uzul individual.
Insa, la inceput de drum serviciile de shared hosting vor fi acelea care iti vor aduce cele mai multe beneficii, tocmai pentru ca intra in responsabilitatea provider-ului sa iti ofere update-uri de natura software sau hardware, precum si sa ofere un coeficient termic optim pe server, ceea ce se traduce prin nesuprasolicitarea acestuia. Modul in care vei interactiona cu propriul website se bazeaza pe gestionarea unui simplu cont ce iti ofera acces la panoul de control. Cu ajutorul acestuia ai posibilitatea de a uploada diverse fisiere pe site, de a - ti monitoriza dupa bunul plac resursele, aplicatiile si traficul, dar si de a instala diverse programe ce pot imbogati experinta utilizatorilor.
Motivele pentru care iti recomandam sa mizezi pe serviciul de web hosting shared nu se opresc aici, notabile fiind accesibilitatea, flexibilitatea, ciclurile preferentiale de tarifare dar si numeroasele script-uri la care ai acces o data cu contractarea unui pachet de shared hosting. Si totusi, inainte de a alege un pachet de gazduire incercati sa va informati cat mai bine posibil asupra facilitatilor si resurselor incluse in acesta, totul pentru a va asigura de faptul ca nu veti ajunge in ipostaza de victima a strategiilor de marketing.
Citiţi şi:
- 4 intrebari si raspunsuri despre gazduirea web ieftina esentiale pentru orice incepator!
- Web Hosting- un factor esențial pentru SEO
- Sitebunker, compania românească de web hosting care folosește cele mai noi tehnologii pentru răcirea serverelor
- Ce impact are locatia furnizorului de gazduire web asupra SEO?
- Hostico, providerul tău de VPS şi web hosting în Romania
Adaugă comentariu nou