Ovidiu Creţu: În Schullerwald, nu doar veveriţe, ci şi căprioare
„Dacă vă duceţi dimineaţa în Parcul Schullerwald, veţi vedea nu doar veveriţe, ci şi căprioare. Mai avem probleme cu câinii proprietarilor din zonă, care trebuie să ştie că câinii trebuie să stea în curte nu să umble liberi prin pădure, pentru a fugări animalele. Noi am construit în Pădurea Schullerwald nişte hrănitori de animale de care se ocupă Ocolul Silvic, cu furaje, sfeclă sau morcovi, inclusiv căsuţe pentru păsărele şi veveriţe. Ne dorim să determinăm căprioarele să stea aici, pentru că este o pădure mare. Trebuie să facem în aşa fel încât căprioarele să nu mai aibă frică de om, pentru că astfel ne vom bucura de prezenţa lor şi va fi un punct de atracţie extraordinar. Până una alta, nu ne gândim la animale mari în parcul central, însă la veveriţe da, în parcul mare au existat întotdeauna veveriţe, există şi acum, doar că sunt puţine. Noi dorim să aclimatizăm câteva acolo, care din voliera pe care o vom achiziţiona, să se răspândească în parc, iar noaptea să se întoarcă pentru a fi păzite, mai ales de pisici. Vom realiza acest lucru, chiar dacă multă lume ne-a luat în derâdere. A fost ideea domnului viceprimar Kiss Laszlo, şi cred că pentru copiii din Bistriţa un astfel de punct de atracţie este foarte nimerit” spune primarul Ovidiu Creţu .
Citiţi şi:
- Municipalitatea nu va renunţa la voliera din parc. Bistriţenii vor să doneze...veveriţe!
- Veveriţele au casă bună la Mănăstirea Dobric: Vin şi în Sfânta Biserică şi la chiliile noastre
- Prin parcul municipiului
- Bistriţenii certaţi cu bunul simţ aruncă cu pietre după veveriţe
- TNL-CSL Bistriţa-Năsăud: Scump, domnule primar, scump!
Comentarii
Conform "Legii fondului cinegetic"... rapitoarele in general ,pisicile si cainii hoinari si/sau vagabonzi, ori care nu sunt insotiti de catre stapanii lor si care nu poarta jujeul regulamentar, nu sunt luati in evidentele veterinare si nu sunt vaccinati corespunzator... etc. etc. se combat prin impuscare de catre paznicii fondurilor de vanatoare , sau de catre vanatori cu ocazia desfasurarii sedintelor de vanatoare, total, neconditionat si NU CONSTITUIE INFRACTIUNE .
Asadar, intreb si eu, de ce nu-si face treaba "paznicul fondului de vanatoare " si nu-i impusca pe toti, indiferent a cui or fi ?
Legea spune clar, ca este interzisa lasarea libera a cainilor, pe fondurile de vanatoare , neinsotiti de proprietarii lor si fara ca acestia sa aiba cainii inregistrati, microcipati, dehelmentizati si vaccinati corespunzator , iar cei care deservesc stanile de oi, sa stea langa turme si/sau landa stana ciobanilor si nu sa alerge liberi, sa scotoceasca , sa distruga ori sa ucida si sa deranjeze animalele ce constituie "fauna cinegetica " din acea zona . Interesant, ca in momentul cand este un anume caine impuscat, imediat vine ( falsul ) proprietar si face plangere la politie, pentru uciderea animalului , dar fara sa poata face dovada cu acte ca-i este al sau, fara sa prezinte certificat veterinar de inregistrare, microcipare sau vaccinare corespunzatoare a cainelui si fara sa respecte interdictiile prevazute in "Legea vanatorii si fondului cinegetic ". Cand este luat la intrebari de ce- si lasa animalul liber pe fondul de vanatoare si trebuie sa plateasca amenda... gata ... nu mai este al sau...
Spuneti Dvs. cum poti afla al cui este un caine teleleu, ( sau orice alt animal periculos prin insasi natura lui ) care haladuieste liber pe fondul de vanatoare, daca nu este insotit de proprietar si daca nu poate fi prins si identificat pe baza microcipului , ca sa dai amenda proprietarului si sa nu-l impusti , a nu poarta "placutze de inmatriculare " ca o anume masina ... ?
Pai foarte bine. Cel mai frumos loc de odihna si de recheere este in "mijlocul naturii" inverzite, pline de verdeatza, pomi si flori , in care se plimba liber si nestingherit, fauna cinegetica in diversitatea ei...
Adaugă comentariu nou