Prof. dr. Maria Pop: Despre terapia cu suplimente alimentare din plante în tabagism şi alcoolism
TERAPIA CU SUPLIMENTE ALIMENTARE DIN PLANTE ÎN TABAGISM ȘI ALCOOLISM
FORMULE DE TRATAMENT
Formula 1. Fumat. Durează 6 săptămâni:
- Ceai Antifumat, 3 ceaiuri pe zi,
- Antifumat, 3 capsule pe zi,
- Pedicuță, 3 ceaiuri/capsule pe zi,
- Vitacan alcalin, după prospect.
Formula 2. Alcool. Durează 6 săptămâni:
- Antialcool, 3 capsule pe zi,
- Ceai Antialcool, 3 ceaiuri pe zi,
- Tinctură Antialcool, 3 lingurițe pe zi,
- Tinctură Pedicuță, 50 picături dizolvate în Ceai Pedicuță,
- Vitacan Alcalin, după prospect.
Oamenii tratează în general fumatul ca un viciu, însă toate datele ne arată că fumatul nu este numai atât, ci și o boală a mentalității și comportamentului uman. Fumatul duce în mod inevitabil la dependență. Mulți cercetători consideră fumatul ca fiind o dependență foarte gravă, asemănând-o cu dependența de heroină.
Studiile științifice arată că toate produsele din fumul de țigară sunt toxice și afectează sănătatea. Principalele toxine din fumul de țigară sunt: nicotina, gudroanele, monoxidul de carbon, cianurile, azbestul, DDT, formaldehida.
Nicotina afectează în primul rând sistemul nervos, care prin receptorii colinergici duce la eliberarea de hormoni și neurotransmițători (dopamină, serotonină, noradrenalină) ce vor crea o stare euforică, de plăcere care este de fapt dependența de tutun. Nicotina acționează asupra inimii prin eliberare de catecolamine care duc la creșterea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac și la nevoia de oxigen. Timpul necesar pentru ca fumului de țigară să ajungă la creier și să producă modificări fiziologice este de doar de 6-7 secunde.
Atunci când nicotina scade din sânge apare nevoia de fumat, adică se manifestă dependența față de nicotină. Dacă nu este satisfăcută nevoia de nicotină, pasul următor este sevrajul. Pentru înlăturarea sindromului de sevraj se constată că substanța care a creat dependența, în cazul nostru nicotina, trebuie administrată în cantități din ce în ce mai mari. Există dorința sau efortul de a înceta sau a diminua această dependență, dar acestea se dovedesc nereușite.
Fumatul pasiv este tot atât de periculos ca și fumatul activ.
Cele mai frecvente urmări ale fumatului sunt afecțiunile cronice respiratorii (bronșita cronică, emfizemul pulmonar), afecțiunile cardiovasculare (infarctul miocardic) și creșterea riscului de apariție a tumorilor maligne (cancer pulmonar).
Copiii supuși fumatului pasiv vor suferi de infecții ale tractului respirator, ale căilor auditive, se vor îmbolnăvi de astm bronșic și vor avea capacitate pulmonară redusă.
Pentru tumorile maligne sunt responsabile în cea mai mare parte gudroanele din fumul de țigară. Monoxidul de carbon din fumul de țigară scade capacitate de oxigenare celulară și grăbește evoluția spre ateroscleroză.
Alcoolul este un drog care consumat sistematic duce la intoxicație cu alcool sau alcoolemie.
Alcoolul nu este digerat ca și alimentele. Ajunge în stomac, de unde cam 20% trece direct în sânge, iar cam 80% ajunge în intestin de unde ajunge tot în sânge. În drumul lui, alcoolul irită mucoasele digestive și produce inflamații cronice (gastrită). Ficatul este organul care descompune alcoolul în CO2 și apă. Alcoolul ajunge la fiecare celulă a corpului. Dacă se consumă alcool sistematic, ficatul obosește, se distrug celulele hepatice și rămâne țesutul fibros. Alcoolul în câteva minute de la consum ajunge la creier unde intervine în activitatea centrilor care coordonează mișcarea și echilibrul, percepția, vorbirea și gândirea. La început intră în contact cu gura, stomacul, intestinele și produce o stare de sedare și anestezie (de lipsă a durerii). La 0,1 – 0,15% alcool se deteriorează simțurile și este periculos în special pentru șoferi. La 0,2% apar semne de beție manifestată prin dificultate de vorbire și de a merge. Peste 0,4% se induce starea de comă. Peste 0,6-0,7 poate surveni moartea. Datele arată că, cantitatea de alcool cât cuprinde 100 ml vin, 200 ml bere, 30 ml băutură spirtoasă poate fi metabolizată de organism. Dar nici aceasta zilnic. Vinul se consideră un elixir al vieții și prin cantitatea de oxidanți (resveratrol). Consumul de alcool repetat zilnic duce la dependență alcoolică, care afectează ficatul (ciroză, reactivarea virusului hepatitei B, cancer). Dependența de alcool duce la apariția de cancere la nivelul gurii, laringelui, esofagului, stomacului; la gastrită, boli de inimă nervoase, diabet, pancreatită cronică sau acută, sterilitate, avort spontan la femei.
Terapia cu plante recomandă suplimente alimentare care să ajute la menținerea sub control a voinței consumatorilor de alcool, la tonifierea ficatului, a inimii și a metabolismului în general.
CEAI ANTIFUMAT
Compoziție: Pedicuță (Lycopodium clavatum), Sunătoare (Hypericum perforatum), Cătină-albă (Hippophae rhamnoides), Leurdă (Allium ursinium), Obligeană (Acorus calamus), Busuiocul-cerbilor (Mhenta pulegium), Salvie (Salvia officinalis).
Proprietăți: antitabagice, tonice și energizante, vitaminizante și remineralizante, calmante, depurative.
Recomandări ale ceaiului Antifumat: în vitaminizarea și remineralizarea organismului (reface necesarul de vitamine și minerale, în special a vitaminei C). Ceaiul este recomandat persoanelor fumătoare pentru întărirea voinței de a se lăsa de fumat, pentru reducerea asteniei fizice și intelectuale, în amețeli, stare de neliniște, agitație, tuse, tulburări digestive, migrene, pierderea memoriei, caracteristice abuzului de tutun. Cura antitabagică trebuie să fie însoțită de o voință puternică, de odihnă și de o alimentație corespunzatoare.
Mod de folosire: Intern, infuzie din 1-2 plicuri ceai Antifumat la 200 ml apă fierbinte. Se beau 3 căni ceai pe zi, înainte de masă. Cura durează 6 săptămâni, pauză și se repetă.
ANTIFUMAT, capsule
Compoziție: Extract integral, 100% natural, din următoarele plante: Pedicuță (Lycopodium clavatum), Sunătoare (Hypericum perforatum), fructe de Cătină albă (Hippophae rhamnoides), frunze de Leurdă (Allium ursinum), rizomi de Obligeană (Acorus calamus), Busuiocul-cerbilor (Mentha pulegium), frunze de Salvie (Salvia officinalis), gelatină (capsule).
Proprietăți: antitabagică, antiinflamatoare, antiseptică, calmantă și astringentă.
Recomandări ale produsului Antifumat: în limitarea efectelor negative produse de fumatul cronic (astenie fizică și intelectuală, amețeli, stare de neliniște, agitație, tuse, tulburări digestive, migrene, pierderea memoriei). Facilitează detoxifierea și întărirea sistemului imunitar în special în cazul fumatului și a consumului cronic de alcool. Susține buna funcționare a sistemului respirator. Adjuvant în procesul natural de protecție și regenerare a ficatului.
Mod de folosire: Pentru adulți, doza recomandată este de 3-6 capsule Antifumat pe zi, câte 1-2 capsule de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale. Cura recomandată este de 40 zile cu 7 zile pauză, după care se poate relua. Tratamentul trebuie însoțit de o voință puternică, de odihnă corespunzătoare și o alimentație sănătoasă.
ANTIALCOOL, capsule
Compoziție: Extract integral, 100% natural, din următoarele plante: Sunătoare (Hypericum perforatum), fructe de Cătină-albă (Hippophae rhamnoides), Pedicuță (Lycopodium clavatum), frunze de Păpădie (Taraxacum officinale), rădăcină de Brusture (Arcticum lappa), scoarță de Salcie (Salix alba), Cimbrișor-de-câmp (Thymus serpyllum), gelatină (capsule)
Proprietăți: antialcool, protector hepatic, reglator metabolic, tonifiant fizic și psihic, diuretic.
Recomandări ale produsului Antialcool: persoanelor care consumă alcool, dar nu sunt dependente, persoanelor dependente de alcool, prevenție pentru persoanelor care au depășit dependența de alcool. În protecția bilei și a ficatului, stimulând procesul natural de regenerare a celulei hepatice. Susținerea procesului de detoxifiere a organismului. Întărirea sistemului imunitar. Produsul provoacă dezgust și aversiune față de alcool.
Mod de folosire: pentru adulți, doza recomandată este de 3-6 capsule Antialcool pe zi, câte 1-2 capsule de 3 ori pe zi, după fiecare masă principală. Cura recomandată este de 40 zile cu pauză de 7 zile, după care se poate relua.
TINCTURĂ ANTIALCOOL
Compoziție: Sunătoare (Hypericum perforatum), fructe de Cătină-albă (Hippophae rhamnoides), Pedicuță (lycopodium clavatum), frunze de Păpădie (Taraxacum officinale), rădăcină de Brusture (Arctium lappa), scoarță de Salcie (Salix alba), Cimbrișor-de-câmp (Thymus serpyllum), alcool etilic din cereale.
Proprietăți: antialcool, protector hepatic, reglator metabolic, tonifiant fizic și psihic, diuretic.
Recomandări ale produsului Tinctură Antialcool: în cura de dezintoxicare etanolică, întărirea organismului pentru a face față acestei perioade critice pentru persoana respectivă.
Mod de folosire: Intern, 2 lingurițe Tinctură Antialcool, dizolvată în Ceai Antialcool de 3 ori pe zi înainte de masă. Cura durează 30 de zile, pauză 7 zile și cura se poate repeta.
TINCTURĂ DE PEDICUȚĂ (Lycopodium clavatum)
Compoziție: Pedicuță (Lycopodium clavatum), alcool etilic din cereale.
Proprietăți: antialcool, antibagic, hepatogeneratoare, diuretică, antireumatică, laxativă, hipotensivă.
Recomandări ale Tincturii de Pedicuță: în curele de dezintoxicare alcoolică și tabagică, în stimularea creșterii părului, în crampe musculare (cârcei), afecțiuni genitale.
Mod de folosire: Intern, doza medie recomandată este de 20-30 de picături Tinctură Pendicuță pe zi, doza maximă de 50 de picături pe zi înainte de mâncare.
PEDICUȚĂ, capsule
Compoziție: extract natural din Pedicuță (Lycopodium clavatum), gelatină (capsule).
Proprietăți: antialcool, antitabagic, protector și regenerator hepatic, tonifiant fizic și psihic al organismului, digestiv, laxativ.
Recomandări ale produsului Pedicuță: în detoxifierea organismului de alcool și nicotină. Susținerea funcțiilor renale și stimularea eliminării excesului de apă din organism. Tonifierea fizică și psihică a organismului. Complementar în diminuarea durerilor reumatice.
Mod de folosire: Pentru adulți, doza recomandată este de 6 capsule Pedicuță pe zi, câte 2 capsule de 3 ori pe zi, după fiecare masă principală. Cura recomandată este de 10 zile cu pauză de 7 zile, după care aceasta poate fi reluată.
CEAI PEDICUȚĂ (Lycopodium clavatum)
Compoziție: partea aeriană a plantei Pedicuță (Lycopodium clavatum).
Proprietăți: Stimulează eliminarea acidului uric și a excesului de apă din țesuturi. Facilitează creșterea fluxului urinar și drenarea rinichilor. Ajută tranzitul intestinal. Stimulează creșterea părului. Acțiune diuretică, depurativă, laxativă, antialcoolică, antitabagică, antiinflamatoare și calmantă.
Recomandări ale ceaiului Pedicuță: în limitarea efectelor negative ale fumatului și ale consumului de alcool, ajută la creșterea și regenerarea părului, limitând căderea acestuia, în dureri de natură nervoasă, reumatică sau în leziuni ale pielii.
Mod de folosire: Intern sub formă de infuzie din 1 linguriță plantă Pedicuță la 200 ml apă. Se beau 2 căni ceai pe zi. Extern sub formă de infuzie sau decoct din aceeață cantitate pentru spălături locale sau adăugată la apa de baie generală. Plantele întregi se pot aplica pe zonele dureroase ale regiunii lombare, după care se badijonează. În ceai pentru sporirea efectului se poate adăuga și Tinctură de Pedicuță.
Dacă aveţi întrebări sau sugestii, vă rugăm să vă adresaţi la nr. tel: 0729.884.423 sau scrieţi-ne pe adresa de e-mail: [email protected]
Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericum-plant.ro
Bistriţa, incinta Kaufland 2, Calea Moldovei, nr. 40, Tel. 0263383121
Citiţi şi:
- Prof. dr. Maria Pop: Prin detoxifiere se previne: intoxicarea ficatului, apariţia hepatitelor, steatozei hepatice (ficat gras), dislipidemiilor (colesterol crescut), lipoamelor, obezităţii
- Prof. dr. Maria Pop: Ce sunt şi cum se tratează virozele respiratorii
- Prof. dr. Maria Pop: Despre terapia cu suplimente alimentare din plante în reglarea greutãþii corporale (slãbire)
- Prof. dr. Maria Pop: Slăbirea este scăderea în greutate sau reducerea masei corporale
- Prof. dr. Maria Pop: Ce sunt bolile reumatice
Adaugă comentariu nou