Mulţumesc medicilor din Târgu Mureş
Prin intermediul ziarului dumneavoastră doresc să mulţumesc medicilor de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş pentru profesionalismul de care dau dovadă şi pentru omenia cu care tratează fiecare pacient. Pentru medicii din Mureş, pacienţii sunt la fel de importanţi, indiferent de vârstă şi de poziţia socială pe care o au.
Mulţumesc doctorului gastroenteorolog Danusia Onişor, medicului rezident Camelia Vig, medicului anestezist Mircea Stoian şi doctorului Daniela Dobru – şef de secţie, precum şi dr. Doina Podoreanu de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, dar şi medicului neurolog Adina Stoian de la Spitalul de Urgenţă Mureş pentru modul în care ştiu să fie alături de pacienţi cu profesionalism.
Tratarea pacienţilor încă de la intrarea pe uşa spitalului, până la rezolvarea ultimelor probleme, nu doar cu ştiinţa medicală ci şi cu vorbe bune, fără a cere nimic în schimb, este dovada că încă mai avem o speranţă în medicina din această ţară.
Aceste câteva rânduri ale mele sunt un minim gest de mulţumire pentru modul în care am fost tratat în spitalele din Târgu Mureş.
Cu respect,
Un pacient căruia i-aţi redat şansa la viaţă
Citiţi şi:
- O bistriţeancă mulţumeşte medicilor din Mureş
- Mulțumesc, dr. Bogdan Bumbu, medic-șef al Secţiei de Ortopedie şi Traumatologie a SCJU Bistrița, pentru profesionalism, dăruire, modestie!
- Mulțumiri și adâncă recunoștință doctorului chirurg Florin Jianu de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, pentru profesionalism și omenie!
- Dezbateri şi abordări de teme medicale pertinente, cu noutăţi şi sondaje de ultimă oră
- Medicii din Mureş, alături de cazurile sociale din Bistriţa. Sufletul din uscător zâmbeşte
Comentarii
Nu pot spune acelasi lucru. Am avut de- a face cu ambele doamne doctor respectiv profesor...implicare 0(zero), lipsa de comunicare cu pacientul pe perioada internarii, de asemenea si cu noi ca si apartinatori. Dna. Onisor de- dreptul ofuscata cand la externare am intrebat-o despre tratament, regim, ce ar putea apare ....iar de dna. Prof ...daca tot e profesor ar trebui sa isi vada de cursuri si de cabinetul particular, nu sa fie mai mult plecata din spital cand ai nevoie de serviciile ei. Sa lase loc doctorilor tineri care s-ar implica mult mai mult sau dacă considera ca nu se poate ocupa de un pacient sa il lase unui medic, care este in spital la nevoie. Dar banii isi spun cuvântul...
Deci aceasta este părerea mea despre cele doua doamne...am trecut printr o perioada foarte grea si nu îmi doresc sa ajung vreodată sa am nevoie de serviciile acestor medici.
Subsriu total cu privire la referințele excelente din cuprinsul articolului despre Prof dr. Daniela Dobru. Rar am întâlnit în Romania un asemenea profesionist în domeniul gastroenterologiei dublat de un caracter pozitiv de excepție. Profit de ocazie de a-i adăuga mulțumirile mele profunde pentru modul in care am fost investigat și diagnosticat în anul 2010. O fac , probabil și în numele a zeci de mii de pacienți care au fost tratați de acest excelent profesionist al medicinei românești . Gratitudine !
Subsriu total cu privire la referințele excelente din cuprinsul articolului despre Prof dr. Daniela Dobru. Rar am întâlnit în Romania un asemenea profesionist în domeniul gastroenterologiei dublat de un caracter pozitiv de excepție. Profit de ocazie de a-i adăuga mulțumirile mele profunde pentru modul in care am fost investigat și diagnosticat în anul 2010. O fac , probabil și în numele a zeci de mii de pacienți care au fost tratați de acest excelent profesionist al medicinei românești . Gratitudine !
Prin intermediul ziarului dumneavoastră doresc să mulţumesc medicilor de la Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Clinica de Gastroenterologie, în special doamnei Profesor Doctor Dobru Daniela pentru profesionalismul şi seriozitatea cu care tratează orice bolnav şi orice boală.
Pentru mine dna profesor Dobru Daniela este unul dintre cei mai buni şi excelent profesionist din domeniul medicinei din România, dar şi un om de mare caracter.
Niciodată nu a întrebat pe nimeni ce meserie are, de unde vine, la ce partid este, ci, dialogul a fost axat numai şi numai asupra bolii pacientului.
Rar am văzut un astfel de medic profesionist şi tenace în a descoperi „ cauza organică”(expresia dânsei) a durerilor şi a bolilor pacienţilor din clinica pe care o conduce. Şi pentru aceasta efectuează investigaţii la toate organele care ar putea fi bolnave sau care ar putea da simptomele bolii. Pe etape, cum se exprimă dânsa, eliminând cauzele pe rând, pe măsură ce se adâncesc investigaţiile.
În nicio clinică nu am văzut disciplina care este întronată la Clinica de Gastroenterologie de la Spitalul Judeţean Tg.Mureş. Nu am auzit pe nimeni ţipând, ameninţând sau care să aibă vreo cât de mică atitudine necivilizată faţă de pacienţi – care nu sunt trataţi ca nişte „obiecte”, ca în alte spitale, ci ca oameni.
E suficient să o vezi când apare în salon cu medicul şi asistenta responsabili cu bolnavul, dar şi cu studenţii de azi, viitorii medici de mâine, care asistă la vizita bolnavilor, li se cere părerea, iar ei dau câte un răspuns.Deci, pe lângă faptul că tratează bolnavii, are grijă să pregătească schimbul de mâine pentru viitorii medici, care îi vor lua locul şi vor face treaba la fel de bine ca şi dânsa.
Încă de la prima discuţie cu doamna profesor, am fost atras de modul profesional cu care a început investigaţiile preliminare, felul cum a pus întrebările, modul cum a abordat problematica bolii mele. Parcă, dintr-o dată, fusesem catapultat într-o altă lume, într-o altă ţară, unde capeţi încredere deplină în medicul care te tratează şi vei face tot ce îţi va cere cu privire la schimbarea modului de viaţă, de urmare a unei minime diete( „să reduci cantitatea de mâncare la jumătate” – ce frumos spus!), de urmare a tratamentului prescris.
La mine, a fost identificată una dintre boli la câteva zile după internare, când analizele şi investigaţiile s-au aprofundat şi am simţit preocuparea zilnică a medicului pentru găsirea „cauzei organice” a bolii.
În ceea ce priveşte întregul personal al Clinicii de Gastroenterologie, nu le poţi găsi niciun cusur, nici la infirmiere, nici la femeile care fac curăţenie, cele de la sala de mese, asistentele, medicii ceilalţi – dna Andrada Matei. Toţi vorbesc frumos şi civilizat cu pacientul, îi repetă explicaţiile şi informaţiile, sunt alături de acesta.Fără exagerare, la minim o jumătate de oră trece cineva pe la salon să întrebe dacă ţi-ai luat medicamentele prescrise, cum te simţi, dacă ai vreo problemă şi te ajută imediat în cele mai mici dorinţe sau necazuri pe care le ai. Şi nu este nevoie să dai NIMIC nimănui – bani sau cadouri, personalul îşi face treaba cum trebuie şi nu are nicio pretenţie. Te simţi de parcă eşti la staţiune, nu la spital şi eu am gândit şi chiar am spus cu glas tare că aici te faci bine chiar dacă nu primeşti niciun tratament ci, numai datorită atenţiei personalului care lucrează sub coordonarea doamnei profesor Dobru Daniela şi a dânsei personal.
Am citit unele comentarii răutăcioase cum că dna profesor stă mai mult plecată, că, fiind profesor, merge mai mult la facultate sau cabinetul particular. Sincer, cât am stat eu internat(aproape 2 săptămâni) nu a fost plecată niciodată din clinică, îi ştiam toţi pacienţii programul şi aşteptam vizita dânsei, la care nu a lipsit niciodată. Şi când am căutat-o la telefon – mult după orele de program, a răspuns la telefon, mi-a dat informaţiile pe care i le-am solicitat, deşi, în mod cert nu cunoştea numărul meu de telefon. Este o persoană dedicată meseriei, mult peste limitele normale, se vede imediat asta. Şi se simte că aici este cumva „centrul” medicinei acestei ţări, aici se formează viitorii medici, într-un mod deosebit – cei care vor ajunge să fie medici şi care au făcut şcoala aici în Tg. Mureş, sigur vor fi medici buni şi dedicaţi aşa cum este şi mentoarea lor.
Numai cei internaţi văd sau află de la colegii din saloane, cum sunt trataţi cu adevărat pentru a se face bine. Chiar mă mir cum de se petrece ceva atât de profesionist şi de corect în România, unde peste tot numirile se fac politic şi scara valorilor este total inversată. Sunt convins că, dna professor duce lupte puternice pentru dotarea clinicii şi cu politicienii care nu au nici în clin nici în mânecă cu medicina, mai ales de performanţă, cum este cea de aici, deoarece, pe lângă dotarile superioare şi de ultima generaţie, instituţia medicală dispune şi de o echipă profesionistă de medici primari, care au competenţa de a efectua investigaţii complexe, pentru identificarea corectă a diagnosticului, pe baza căruia elaborează şi planul de tratament.
Reiau încă odată cuvintele unui alt paciet tratat tot aici:„Pentru medicii din Clinica de Gastoenterologie Tg. Mureş, pacienţii sunt la fel de importanţi, indiferent de vârstă şi de poziţia socială pe care o au.Tratarea pacienţilor încă de la intrarea pe uşa spitalului, până la rezolvarea ultimelor probleme, nu doar cu ştiinţa medicală ci şi cu vorbe bune, fără a cere nimic în schimb, este dovada că încă mai avem o speranţă în medicina din această ţară.Aceste câteva rânduri ale mele sunt un minim gest de mulţumire pentru modul în care am fost tratat în spitalele din Târgu Mureş.”
Poate că nu am găsit cele mai potrivite cuvinte pentru descrierea modului extraordinar cum eşti tratat la această clinică, dar sunt scrise cu sinceritate şi din tot sufletul.
Cu respect,
Pandia Nicolae – Pensionar - Horezu – Vâlcea.
Adaugă comentariu nou