( Foto) Liviu Dragnea și Petre Daea: întâlniri cu oierii la Sg. Băi și cu Emil Iugan la Lunca Ilvei

Vizita celor doi demnitari a debutat la depozitul de lână din orașul Sângeorz Băi, acolo unde Liviu Dragnea și Petre Daea au văzut cum pregătește lîna pentru a fi transformată în baloți și trimisă în Turcia. Aici, președintele Camerei Deputaților a vorbit cu oierii despre ajutorul pe care îl primesc de la Guvern pentru lâna tunsă de pe oi: ” În program s-au înscris 32 de mii de fermieri, crescători de ovine. Sunt sigur că și acest leu pe kilogram este de ajutor”, a spus Dragnea.

Etapa a doua a vizitei s-a consumat la Lunca Ilvei, la o firmă de produse lactate, Eliezer Prod Com srl, dar și la fabrica de prelucrare a lemnului a firmei Mis Grup a lui Emil Iugan. Aici, în curtea fabricii a fost organizată o adevărată expoziție de prezentare ale produselor din lemn ale firmei lui Iugan, brânzeturi dar și alte produse tradiționale ale văii Ilvelor. Emil Iugan i-a arătat lui Liviu Dragnea central pe biomasă, dar și întregul process de priducție al fabricii sale: unde intră materia primă și iese produsul finit, produs ce a putut fi admirat într-o expoziție. De asemenea, Dragnea a aflat cum poate fi folosită lâna în construcțiile civile dar și în sisteme ecologice de încălzit.

LIVIU DRAGNEA: ” De 20 de ani, în această țară, lâna se aruncă. Astăzi am văzut în  câte moduri se poate folosi lâna. S-a înscris 32.000 de oieri în programul de minimis, pentru a primi subvenții pentru lână. Ne-a arătat domnul Iugan că lâna se poate folosi în construcții. Am discutat, de asemenea, despre carnea de oaie, despre cum să stimulăm consumul de carne de oaie în România și vă rog, domnule ministru al Agruculturii , să începem un program de promovare a consumului de carne de oaie, nu în detrimentul altora, dar este foarte sănătoasă.

 

„Ne-a arătat domnul Iugan ce înseamnă să nu risipești!”, a mai spus Dragnea, după care a mai spus următoarele: ” Sigur că avem o țară foarte bogată și toată risipa asta trebuie stopată. Trebuie doar puțină dorință, puțină determinare. Am văzut aici cum se pot folosi resturile din păduri, crengi care se aruncă, lemn putred, care se pot prelucra și se transformă în biomasă. Am văzut aici niște centrale de biomasă cu aceste resturi. Am fost la fabrica de produse lactate și vreau să spun că în România au început să se producă produse alimentare bune, gustoase și foarte curate. Am mâncat toate sortimentele de brânză, lapte, iaurt, brânză, chefir, smântână și vreau să vă spun că au același gust ca înainte de 1989, gust curat, care îți umple gura de plăcere și care își dă foarte multă sănătate. Poate ar fi bine să ne îndreptăm spre produsele românești, că așa îi ajutăm pe producătorii noștri în competiția dură cu producătorii străini”, a conchis Liviu Dragnea, într-o conferință de presă ad-hoc din curtea Silvania Grup

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5