Stagii de practică în Monitjo, Portugalia pentru 16 elevi de la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa
În perioada 11.06-29.06.2018, un grup de 16 elevi specializarea Tehnician ecolog în protecţia calităţii mediului de la LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL BISTRIŢA a participat pe durata a trei săptămâni la un stagiu de pregătire practica în Monitjo, Portugalia.
Acest lucru a fost posibil datorită Proiectului Erasmus + “EcoHortiCool - ambient şi culoare VET fără graniţe” -2017-1-RO01-KA102-036173. Partenerii acestui proiect au fost Consue Portugal –organizatie intermediară şi FLORINEVE-organizaţia de primire care deţine o dotare logistică, tehnică şi tehnologică necesară valorificării în practică a cunoştinţelor teoretice primite de participanţi în cadrul procesului de instruire. În prezent, Florineve este unul dintre cei mai mari producători de flori din regiunea Montijo.
Participanţii la mobilitate au fost elevi din clasa a IX-a şi a X-a, profilul Resurse naturale și protecția mediului, specializarea Tehnician ecolog și protecția calității mediului aceştia făcând parte din fluxul 2 al proiectului.
Conţinuturile formării au fost stabilite în Modulul IV de instruire practică ”CALITATEA SOLULUI ȘI APEI ÎN AGROECOSISTEMUL SERĂ”.
Pe parcursul derulării stagiului de formare, elevii au achiziţionat cunoştinţe despre: agroecosistemul –seră: caracteristicile agroecosistemului de seră; flori de seră (crizanteme, gerbera, garoafe și trandafiri ); cerințele florilor de seră față de sol și apă; tehnologia de cultivare a florilor în seră; determinarea indicatorilor de calitate pentru solul din seră; determinarea indicatorilor de calitate pentru apa utilizată în sere.
Elevii implicaţi au descris participarea la acest proiect ca fiind o experienţă unică şi benefică formării lor profesionale:
“Pentru mine, practica în Portugalia a fost o nouă experienţă, am învățat multe lucruri despre flori, cum să plantăm, cum să îngrijim florile, care sunt cerinţele lor faţă de apă şi sol pentru a putea creşte și cum să analizăm apa utilizând instrumente performante. Mi-a plăcut foarte mult!
Eleva Maria Todea
Clasa a IX a Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa
“Participarea la proiectul Erasmus+ a însemnat pentru mine o oportunitate de a cunoaște persoane noi, a vedea peisaje diferite şi pentru a vedea cum sunt îngrijite diferite tipuri de flori. Din această experiență am învăţat să cultivăm flori, am învăţat să respectăm nişte reguli şi să comunicăm mai bine cu diferite persoane.
A fost o experiență frumoasă şi de neuitat!”
Eleva Nedelea Denisa
Clasa a X a, Liceul Tehnologic Agricol, Bistriţa
“Pentru mine proiectul Erasmus a însemnat o adevărată experiența de viață. M-a ajutat să-mi îmbunătăţesc cunoştinţele şi abilităţile practice. Am văzut ce înseamnă ”doar un miros de muncă într-o ţară europeană”.
Eleva Lăcătuş Petruţa
Clasa a X- a, Liceul Tehnologic Agricol, Bistriţa
“Proiectul Erasmus+ pentru mine a fost o experienţă unică. Am învăţat să valorific mai bine timpul şi banii, am colaborat cu oameni noi, am văzut locuri frumoase şi o ţară minunată”.
Eleva Cojoc Alexandra
Clasa a X a, Liceul Tehnologic Agricol, Bistriţa
Totodată, stagiul de practică din Portugalia a oferit elevilor ocazia de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, prin vizitarea unor obiective turistice interesante, ajungând chiar până în cel mai vestic punct al continentului european, Cabo da Roca.
Citiţi şi:
- Experiente Erasmus +, in Portugalia, pentru elevii Liceului Tehnologic Agricol Bistrita
- Elevii de la Structura Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Beclean, în stagiile de pregătire practică la Barcelos, Portugalia
- Stagii de pregătire practică în Spania şi Portugalia, prin intermediul proiectelor ERASMUS+ pentru zeci de elevi ai Liceului Tehnologic Agricol Bistriţa
- Săptămâna Europeană a Competențelor Profesionale, marcată la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița
- De la Liceul Tehnologic Feldru în schimb de experienţă în Portugalia
Adaugă comentariu nou