Nu rata! Celtic Transilvania, un festival unic, cu istorie şi trupe folk, rock şi metal, pentru toate vârstele

Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se îmbină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzica folk, rock şi metal. Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.

În principal ne dorim prezența tinerilor, a familiilor cu copii, părinţi şi bunici, deoarece evenimentul a fost gândit ca o manifestare inedită pentru întreaga familie şi pentru categorii largi de vârstă.

Festivalul Celtic Transilvania etalează manifestări inedite și cu o capacitate semnificativă de asimilare a informațiilor transmise în cadrul acestui eveniment, cu scop educațional. În acest scop vom adapta mijloacele de mediatizare în așa fel încât ele să aibă o rată de impact cât mai mare în rândul segmentului de public vizat.

Ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților si a altor civilizaţii antice care între sec. VI. I.Hr. – IV D.Hr. au trăit în imediata apropiere a orașului nostru. Ai ocazia sa vezi pe viu istoria care ai citit-o in carti, sau sa afli lucruri noi, inedite.

Daca iubesti muzica folk, rock si metal, reconstituirea istorica, in special din perioada celtică a Transilvaniei, îţi place să stai la cort în mijlocul naturii, urăşti să asculţi artiştii preferaţi în spaţii închise sau îngrădite, să stai la cozi imense, urăşti să fii departe de scenă şi nu poţi intra în contact cu artiştii, atunci FESTIVALUL CELTIC TRANSILVANIA este exact ceea ce cauţi!

În fiecare dintre cele 3 seri ale festivalului veţi avea parte de concerte ale unor trupe sau artişti valoroşi. Doar aici poţi fi aproape de scenă sau să interacţionezi cu artistul la o bere, într-un cadru natural, amical.

 

CEL MAI IMPORTANT SI NEAPARAT DE STIUT, ACCESUL LA TOATE ACTIVITATILE FESTIVALULUI CELTIC TRANSILVANIA ESTE GRATUIT !

Participantii vor avea parte de o tombola la care pot câştiga premii importante .

Cei veniți din alte localități pot campa la cort în imediata vecinatate a locației noastre, se pot caza la cabanele din satul de vacanță Băile Figa sau la multitudinea de pensiuni din zonă, vezi https://www.cazarebailefiga.ro/.  

Locaţia festivalului a fost atent aleasă, pe platoul de vis-a-vis de Băile Figa, o zonă pitorească la margine de pădure, de unde se vad în depărtare munţii care stau de strajă.

 

1. Activități de reconstituire istorică

                - expoziții îmbrăcăminte celtică;

                - demonstrații de lupte 1 la 1, 2 la 2;

                - demonstrații de tir cu arcul;

                - demonstrația cavaleriei dacice;

           - demonstratii de luptă ale celţilor;

                - lupte de gladiatori;

                - prezentări de arme.

                - prezentare viaţa militară în garnizoana romană

                - organizare şi tactică militară romană

                - lupte între barbari şi romani

                - activităţi artistice romane şi barbare (dansuri, muzică)

 

2. Activități interactive cu publicul (copii și adulți) : de tir cu arcul, aruncarea cu sulița, jocuri dacice, jocuri celtice, atelier de țesut la război, atelier de prelucrare a lemnului, atelier de confecționare a camășilor din zale de fier, atelier de confectionat podoabe, atelier de fierarie.

               Aceste activităţi vor fi susţinute de către trupe de reenactment din ţară şi străinătate, alcătuite în principal din specialişti, arheologi şi istorici, pentru o reconstituire istorică cât mai apropiata de realitate. Reconstituirile se vor desfăşura pe baza informaţiilor şi datelor ştiinţifice provenite din cercetări.

Grupările prezente la ediţia 2018 vor fi:

1. HISTORIA RENASCITA (România)

2. GETO-DACII DIN MOLDOVA (România)

3. AMICII MUZEULUI (România)

4. TERRA CELTICA (Polonia)

5. LATEN ART (Cehia)

6. CASTRVM NOVIS (România)

7. OMNIS BARBARIA (România)

8. VIRTUS ANTIQUA (România)

Pe lângă activitățile demonstrative și interactive, în ediţia a V-a, un loc important îl ocupă și activitățile concertistice grupate pe genuri muzicale (folk, celtică și rock), activități cărora li se vor aloca câteva ore în fiecare seară a festivalului.

Concertele vor fi susținute de artiști în vogă ai genurilor alese, atât din România cât şi din străinătate, invitați pe criterii valorice nu comerciale.

Din numeroasele solicitări de la diverse trupe şi artişti atât din România cât şi din străinătate, am ales câteva conform unor criterii valorice şi pe baza preferinţei publicului.

Artiştii aleşi să concerteze la ediţia a  V-a sunt :

1. IRDORATH ( Belarus) – fantasy folk – una dintre trupele în vogă în Europa, fiind invitaţi permanent la marile festivaluri de profil

2. ALTAR OF OBLIVION (Danemarca) – maeştrii danezi ai genului epic doom metal

3 .PLEMYA (Belarus) – experimental etno metal – trupa descoperită şi lansată de către noi, la editia 2017 a festivalului celtic, în prezent cea mai în vogă trupă pe segmentul genului

4. VRANI VOLOSA (Bulgaria) – cea mai titrată trupă din Europa a genului pagan metal

5. SELFISH MURPHY (România) – celtic punk. Trupa românească care dă lecţii de muzică celtică chiar şi irlandezilor. Se vede acest lucru din calendarul încărcat al turneelor europene susţinute în fiecare an

6. BEAUTY AND THE RAT (Romania) – alternative/grunge

7. ERA DIVINA (Romania) – simfonic metal

8. AETHER (Polonia) – melodic death metal - trupa descoperită şi lansată de către noi la ediţia 2017 a festivalului

9. HTETHEMETH (România) – experimental metal – cea mai originală trupă din România, a reprezentat ţara noastră la vestitul festival Wacken din Germania

10. ZNICH ( Belarus) – folk metal -  o trupă cu peste 20 de ani vechime, maeştrii folk metalului din Belarus

11. HAMYRIS (România) – melodic death metal- trupă descoperită şi lansată în 2016 la festivalul celtic

12. SYN ZE SASE TRI (RomÂnia) – simfonic black metal – cea mai titrată trupă a genului din România. Pe ultimul lor album au fost invitate să cânte cele mai mari nume ale scenei rock din România, Nicu Covaci, Kempes, Aura etc

13. CORBU (Romania) – etno rock

14. OPEN ACCES (Polonia) – simfonic folk metal

15. NIBURTA (Ungaria) – folk core metal – Cea mai titrată trupă a genului din Ungaria

16. HOK-KEY  (Belarus) – folk metal – alături de Znich sunt consideraţi părinţii folk metalului din ţara lor

17. ANDREW MCGUINNES (Irlanda) – irish folk rock – politician si rocker ijn acelasi timp a fost primarul orasului Kilkenny si unul dintre cei mai infocati promoteri ai Romaniei in strainatate. Andrew va fi la a 4 –a lui prezenta in cadrul festivalului celtic

18. HIRAETH (România) – melodic death metal

19. THERMAL FAULT (România) – heavy metal

20. ADAIRIA (România) – simfonic/opera metal – Proiect al prim sopranei Operei Romane din Cluj, Veronica Fizesan. Aceasta va pregati special pentru festivalul celtic cateva bijuterii ale genului metal intr-o alta maniera interpretativa

21. CELTIC FAIRIES (România) – lied/opera/rock/metal – un proiect care a luat nastere la initiativa noastra si va fi o surpriza pentru public. Proiectul este un duet intre Veronica Fizesan soprana a operei din Cluj si Gina, membra a Asociatiei Celtic Transilvania si vocalista in trupa black metal Ethernus. 

22. AN THEOS (România) – folk metal – pionierii genului în România

23. SYMPHRESS (România) – progresiv rock

24. GAV (România) – heavy metal- Trupă tânără din Cluj, descoperită şi susţinută de către Celtic Transilvania

25.TENEBRES (Romania) – black/gothic metal

26.AEON SUN (Romania) – Gothic/Black metal

În cadrul festivalului vor fi organizate standuri cu produse de artizanat la care vor fi invitați artizani și meșteșugari populari să își expună/vândă creaţiile, standuri cu produse tradiționale alimentare, standuri cu produse ale sponsorilor, standuri informative, produse merchandise ale trupelor participante, produse de artă de diverse tipuri, produse rock fashion, cd-uri, vinyl-uri, etc

Publicul participant la festival va avea la dispozitie o multime de posibilitati de distractie. Pe lânga concertele rock şi portia mare de istorie primite la pachet, acestia se vor putea relaxa la Băile Figa care se află vizavi de locaţia noastră.

În acest sens, Primăria Beclean a facut o concesie publicului, oferind tuturor participanţilor câte o oră acces gratuit la Băile Figa, doar pe bază de documente de identitate. Cei care vor să petreacă mai mult timp vor trebui să achite contravaloarea unui bilet de acces.

O altă modalitate placută de petrecere a timpului în perioada festivalului la dispoziţia publicului este o partidă de călărie în incinta Hergheliei Beclean care este la câteva minute de locaţie.

De asemenea, Becleanul este fosta reşedinţă şi proprietate a familiei nobiliare maghiare Bethlen şi pot fi vizitate fostele castele ale familiei sau cimitirul acestora.

Festivalul este organizat de către Asociaţia Celtic Transilvania în parteneriat şi cu sprijinul esenţial al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi al Primăriei Beclean.

Aşteptăm alături de noi pentru susţinerea şi dezvoltarea festivalului a altor parteneri interesaţi. Suntem deschişi la orice propuneri de colaborare.

Vrem ca în curând să devenim un festival etalon al judeţului şi al României pe această nişă. Publicul care vine în fiecare an, în număr tot mai mare, a zis că suntem un festival unic şi cel mai frumos din România.

Deci nu uitați, în perioada 20-21-22 iulie 2018, pregatiți-vă să petreceți 3 zile şi 3 nopți de neuitat, la un festival unic, într-o atmosferă unică!

Pentru alte informaţii ne găsiţi pe facebook pe pagina evenimentului https://www.facebook.com/events/785251488312741/

Fotografii de la ediţiile anterioare găsiţi  accesand link-ul https://www.facebook.com/pg/CelticTransilvania/photos/?ref=page_internal

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5