Se conturează programul Festivalului Celtic Transilvania 2018. Vezi în ce perioadă va avea loc evenimentul, unic în România, la Băile Figa şi Beclean

Festivalul Celtic Transilvania este un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzica folk, rock si metal. Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.

 In fiecare dintre cele 3 seri ale festivalului veti avea parte de concerte ale unor trupe sau artisti valorosi. Doar aici poti fi aproape de scena sau sa interactionezi cu artistul la o bere, intr-un cadru natural, amical. De asemenea, in cadrul acestui eveniment ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspect ma ipuțin cunoscute ale vieții celților si a altor civilizatii antice care între sec. VI. I.Hr. – IV D.Hr. au trăit în imediata apropiere a orașului nostru. Ai ocazia sa vezi pe viu istoria care ai citit-o in carti, sau sa afli lucruri noi, inedite.

Pentru editia a V-a vom incerca sa tinem cont de sugestiile voastre din chestionarul de feedback lansat dupa editia a IV-a, in alcatuirea line-up-ului, cat si in programul de reconstituire istorica. Cei veniți din alte localități pot campa la cort în imediata vecinatate a locației noastre, se pot caza la cabanele din satul de vacanță Băile Figa sau la multitudinea de pensiuni din zona. Deci nu uitați, în perioada 20-21-22 iulie 2018 pregatiți-vă să petreceți 3 zile şi 3 nopți de neuitat, la un festival unic, intr-o atmosfera  unica!

Vă aşteptăm!

Cu respect,

ASOCIATIACELTIC TRANSILVANIA 

 

PROGRAM PROPUS 2018

 

  1. Reconstituire istorica

Publicul va avea parte de o serie de activitatide reconstituire istorica legate de specificul perioadei care dorim sa o aducem in discutie si vor fi structurate astfel incat sa fie pe placul tuturor categoriilor de varsta .

 

1. Activități demonstrative:

            - expoziții îmbrăcăminte celtică;

            - demonstrații de lupte 1 la 1, 2 la 2;

            - demonstrații de tir cu arcul;

            - demonstrația cavaleriei dacice;

- demonstratii de lupta ale celtilor;

            - lupte de gladiatori;

            - prezentari de arme.

            - prezentare viata militara garnizoana romana

            - organizare si tactica militara romana

            - lupte intre barbari si romani

            - activitati artistice romane si barbare ( dansuri, muzica)

 

2. Activități interactive cu publicul (copii și adulți):

            - de tir cu arcul;

            - aruncarea cu sulița;

            - jocuri dacice;

            - jocuri celtice

            - atelier de țesut la razboi;

           - atelier de prelucrare a lemnului;

            - atelier de confecționare a camășilor din zale de fier;

- atelier de confectionat podoabe;

            - atelier de fierarie.

           

            Aceste activitati vor fi sustinute de catre trupe de reenactment din tara si strainatate, alcatuite in principal din specialisti, arheologi si istorici, pentru o reconstituire istorica cat mai apropiata de realitate. Reconstituirile se vor desfasura pe baza informatiilor si datelor stiintifice provenite din cercetari. Dintre reenactorii care vor participa la editia a V-a, 2018 nominalizam trupele „ Geto-dacii din Moldova” , FurorGetorum, Historia Renascita, Terra Taurina, etc.

  1. Concerte folk/rock

Pe lângă activitățile demonstrative și interactive in editia a V-a un loc important îl ocupă și activitățile concertistice grupate pe genuri muzicale (folk, celtică și rock), activități cărora li se voraloca câteva ore în fiecare seară a festivalului. Concertele vor fi susținute de artiști în vogă ai genurilor alese, atat din Romania cat si din strainatate, invitați pe criterii valorice nu comerciale.

Din numeroasele solicitari de la diverse trupe si artistiatat din Romania cat si din strainatate am ales cateva conform unor criterii valorice si pe baza preferintei publicului.

Artistiialesi sa concerteze la editiia a – V-a, 2018, sunt :

  1. IRDORATH( Belarus) – fantasy folk – una dintre trupele in voga in Europa fiind invitatipermanenti la marile festivaluri de profil
  2. ALTAR OF OBLIVION(Danemarca) – maestrii danezi ai genului epic doom metal
  3. PLEMYA (Belarus) – experimental etno metal – trupa descoperita si lansata de catre noi la editia 2017 a festivalului celtic, in prezent cea mai in voga trupa pe segmentul genului
  4. VRANI VOLOSA (Bulgaria) – cea mai titrata trupa din Europa a genului pagan metal
  5. SELFISH MURPHY (Romania) – celtic punk. Trupa romaneasc care da lectii de muzica celtica chiar si irlandezilor. Se vede acets lucru din calendarul incarcat el turneelor europene sustinute in fiecare an
  6. BEAUTY AND THE RAT(Romania) – alternative/grunge
  7. ERA DIVINA(Romania) – simfonic metal
  8. AETHER(Polonia) – melodic death metal - trupa descoperita si lansata de catre noi la editia 2017 a festivalului
  9. HTETHEMETH(Romania) – experimental metal – ceam mai originala trupa din Romania, a reprezentat tara noastra la vestitul festival Wacken din Germania
  10.  ZNICH( Belarus) – folk metal -  o trupa cu peste 20 de ani vechime, maestrii folk metalului din Belarus
  11. HAMYRIS(Romania) – melodic death metal- trupa descoperita si lansata in 2016 la festivalul celtic
  12. SYN ZE SASE TRI(Romania) – simfonic black metal – cea mai titrata trupa e genului din Romania. Pe ultimul lor album au fost invitate sa cante cele mai mari nume ale scenei rock din Romania, Nicu Covaci, Kempes, Aura, etc.
  13. CORBU(Romania) – etno rock
  14. OPEN ACCES(Polonia) – simfonic folk metal
  15. NIBURTA(Ungaria) – folk core metal – Cea mai titrata trupa a genului din Ungaria
  16. HOK-KEY (Belarus) – folk metal – alaturi de Znich sunt consideratiparintii folk metalului din tara lor
  17. ANDREW MCGUINNES(Irlanda) – irish folk rock – politician si rocker ijnacelasi timp a fost primarul orasuluiKilkenny si unul dintre cei mai infocatipromoteri ai Romaniei in strainatate. Andrew va fi la a 4 –a lui prezenta in cadrul festivalului celtic
  18. HIRAETH(Romania) – melodic death metal
  19. THERMAL FAULT(Romania) – heavy metal
  20. VERONICA FIZESAN(Romania) – simfonic/opera metal – primsoprana a Operei Romane din Cluj, Veronica va pregati special pentru festivalul celtic cateva bijuterii ale genului metal intr-o alta maniera interpretativa
  21. CELTIC FAIRIES (Gina & Veronica)(Romania) – lied/opera/rock/metal – un proiect care a luat nastere la initiativanoastra si va fi o surpriza pentru public. Proiectul este un duet intre Veronica Fizesan soprana a operei din Cluj si Gina vocalista in trupa black metal Ethernus. 
  22.  AN THEOS (Romania) – folk metal – pionierii genului in Romania
  23. SYMPHRESS (Romania) – progresiv rock
  24. GAV (Romania) – heavy metal

         

  1. TARGURI SI EXPOZITII

            În cadrul festivalului vor fi organizate standuri cu produse de artizanat la care vor fi invitați artizani și meșteșugari populari să își expuna/vândă creatiile, standuri cu produse tradiționale alimentare, standuri cu produse ale sponsorilor, standuri informative,

etc.

  1. ACTIVITATI SPORTIVE

In cadrul editiei din acest an publicul va avea parte si de intreceri sportive, respectiv un cros organizat in colaborare cu o asociatie sportiva. Traseul crosului va fi stabilit in perioada premergatoare evenimentului si se va desfasura in imediata vecinatate a Bailor Figa. Ne propunem ca acest traseu sa porneasca de la intrarea in Bai si sa continue prin padura Figa inspre localitatea Rusus de Jos si retur. Concureenti vor fi recompensati cu diverse premii.

 

PUBLICUL TINTA

Principalul public tintail dorim un segment cât mai larg din populația judetului, în principal ne dorim prezența tinerilor, a familiilor cu copii, parinti  si bunici, deoarece evenimentul a fost gandit ca o manifestare inedita pentru intreaga familie si pentru categorii largi de varsta.

Festivalul Celtic Transilvania etaleazamanifestări inedite și cu o capacitate semnificativă de asimilare a informațiilor transmise în cadrul acestui eveniment, cu scop educațional. În acest scop vom adapta mijloacele de mediatizare în așa fel încât ele să aibă o rată de impact cât mai mare în rândul segmentului de public vizat.

            Alta categorie tintita este publicul pasionat de istorie și reenactmentdin intreaga tara si iubitorii de traditii arhaice.

Am lasat la urma categoria cea mai mare de participanti pe care ii atrage festivalul Celtic Transilvania, fani ai muzicii folk, rock si celtic din intreaga tara si din tarile vecine.

Imbinareaactivitatilor este inedita dar binevenita, oferind publicului care vine pentru muzica o portie buna de istorie pe viu, iar cei care vin pentru partea istorica festivalul le ofera bonus o paleta larga de concerte din diverse genuri.

 

AVANTAJELE EVENIMENTULUI

Festivalul CELTIC TRANSILVANIA, un festival unic la nivel national, este o oportunitate de a face cunoscut orașul nostru și atracțiile sale turistice Baile Figa, Herghelia, castelele si conacele Bethlen, Cimitirul Bethlen, Cimitirul evreiesc si alte locuri frumoase din imprejurimi, unui public care în alt context nu ar fi venit la Beclean si nu ar fi cunoscut aceste atractii. Ne referim aici la pasionații de istorie dintre publicul țintă și de fani ai muzicii și formațiilor din oferta concertistică a festivalului.

De asemenea turistiiveniti in localitatea noastra si implicit la Baile Figa vor avea o alternativa in plus pentru a se simti bine impreuna cu familia.

Considerăm că o bună promovare a obiectivelor turistice în perioada festivalului va face ca o mare parte dintre participanți să revină la Beclean și în alt context, pur turistic, sau să facă cunoscută oferta turistică rudelor, prietenilor, etc., acest lucru însemnând un câstig pentru bugetul local și imaginea orașului.

Acesta este un fapt concret deoarece o mare parte dintre cei prezenti special la festival ne-au semnalat faptul ca s-au intorsimpreuna cu familia sau prietenii pentru relaxare la Baile Figa.

Deci luand pe ansamblu, Festivalul Celtic Transilvania reprezinta un plus pentru orasul nostru in principal si pentru judetulBistritaNasaud in general atat din punct de vedere al impactului turistic cat si cel economic.

Impactul turistic genereaza implicita si castiguri economice. Facand un simplu calcul dupaeditia 2017 din cei peste 3500 persoane public fidel sa consideram ca acestia cheltuit fiecare in medie 100 lei pe zi (cazare, acces la Baile Figa, mancare, bautura, suveniruri) de aici reiese ca in cele 3 zile de festival acestia au lasat in Beclean 1 050 000 lei, deci aproximativ 235 000 euro. Aceste venituri sunt impartite intre administratia locala prin contravaloarea biletelor de acces la Baile Figa, si comerciantii locali prin plata serviciilor de cazare si a produselor cumparate de catreparticipanti.

Putem spune ca in acest fel cheltuielile de sustinere a festivalului sunt recuperate si genereaza profit pentru comunitatea locala, in plus genereaza si imagine pozitiva orasului Beclean si judetului nostru.

 Concertele vor fi filmate cu mai multe camere fixe si mobile de catre un car TV si proiectate pe doua ecrane led montate in lateralele scenei.

De asemenea concertele vor fi transmise live pe internet pe pagina de facebook a Asociatiei Celtic Transilvania si pe pagina festivalului.

 

DATE DE CONTACT

Asociatia Celtic Transilvania Beclean

 str. Ion Creanga, nr. 38 B.

Presedinte: Narcis Muresan- 0743577716

Vicepresedinte: Caius Carcu - 0745361060

Secretar: Radu Zagreanu- 0740018928

Presedinte de onoare: Ovidiu Filip

https://www.facebook.com/CelticTransilvania/

https://www.facebook.com/events/785251488312741/

e-mail : [email protected]

              [email protected]

 

Echipa de productie :

NarcisMuresan, Caius Carcu, Diugan Samson, Filip Ovidiu, Zagreanu Radu, Marza Doru, Panfiloiu Claudiu, HertelyVasile, Hotima Radu, Zagreanu Cristiana, Platon Alin, Kerekes Zoltan, KozicsTibi, Caius Diugan, Nelu Campan, Marius Nagy, Vasile Marcu, Calin Sasarman, Berkessi Andrei, Petria Gina, Ioan Simijdean, Eduard Ilea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5