O nouă ediție de succes a Concursului Național „Made for Europe”. 24 de concurenți din 10 instituții de învățământ de pe raza județului au avut o prestație foarte bună

prof. Dana Găurean, coordonator proiecte Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița

Concursul Național „Made for Europe” a ajuns la cea de-a XVII-a ediție și este cuprins în calendarul concursurilor naționale școlare ce se vor organiza și desfășura cu finanțare din partea Ministerului Educației, în anul școlar 2024 – 2025. Acesta se desfășoară cu respectarea regulamentului specific. Concursul urmărește valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației, stimulând creativitatea, inovaţia și spiritul antreprenorial. Printre obiective, se regăsesc: valorizarea produselor realizate de către elevi și profesori, în cadrul proiectelor susținute prin programe europene, crearea unui sistem alternativ de informare asupra produselor proiectelor finanţate prin programe europene, asigurarea de oportunităţi de promovare a produselor rezultate din proiectele finanţate prin programe europene, creşterea potenţialului de transferabilitate a produselor finale și, nu în ultimul rând, promovarea imaginii instituţiilor de învăţământ preuniversitar participante la concurs, deoarece produsul va fi însoţit de o prezentare generală a școlii şi de un rezumat al proiectului în cadrul căruia a fost realizat.

Competiția reprezintă o oportunitate unică de valorizare a proiectelor, de schimburi de bune practici, de diseminare a produselor realizate de elevi, de întâlnire de comunitate de învățare eTwinning/Erasmus+, dar și a altor proiecte cu finanțare externă.
În perioada 27 -28 martie 2025, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, sub coordonarea doamnei inspector Doina Macarie, a organizat etapa județeană a Concursului Național ,,Made for Europe”, la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, cu respectarea calendarului competițional.

La această etapă, au participat 24 de concurenți din 10 instituții de învățământ de pe raza județului Bistrița-Năsăud. Produsele finale au fost evaluate de către un juriu alcătuit din următorii membri: inspector școlar pentru proiecte educaționale, prof. dr. Doina Macarie, inspector școlar pentru management instituțional, prof. Marioara-Felicia Bozga, inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, prof. Violeta-Gabriela Rogozan, prof. consilier școlar Eniko Cupșa, director CSEI „Lacrima” Unirea, director Simona German, Școala Gimnazială Șieu, prof. consilier școlar Daniela-Maria Hudrea, Centrul Școlar de Asistență și Resurse Educaționale Bistrița-Năsăud, prof. Maria Bârsan, Dana Silaghi, prof. Iulia Istrate, Palatul Copiilor Bistrița, prof. Anca Lazaric, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Bistrița.

Doamna inspector școlar pentru proiecte educaționale Doina Macarie a insistat asupra rolului educației ca unic mod de evoluție a unei societăți și i-a îndemnat pe tineri să adopte un comportament civic și să se implice în deciziile care îi privesc în mod direct. De asemenea, a felicitat coordonatorii de proiecte și profesorii implicați în derularea acestora, având în vedere complexitatea și efortul care aduce și multe satisfacții.

A adresat mulțumiri doamnei director Codruța Drăgan și doamnei prof. Dana Găurean, coordonator proiecte, care au găzduit acest valoros concurs, mai ales că școala deține acreditare pe domeniul VET, până în anul 2027. A mulțumit colegilor profesori din școală pentru sprijinul și timpul investite în buna organizare a evenimentului.

Doamna inspector școlar pentru management instituțional Marioara Bozga a remarcat evoluția participanților și ridicarea standardului concursului. Toți concurenții au avut o prestație deosebită, iar produsele finale au fost foarte apreciate atât de publicul care a vizitat expoziția, cât și de juriu.

Într-o atmosferă festivă, s-au acordat premii, iar elevii care au obținut punctajul cel mai mare vor participa la etapa națională care se va desfășura, în perioada  7 -11 mai, la Călărași.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5