Opţionale de antreprenoriat, carieră şi finanţe personale pentru elevii de gimnaziu şi de liceu din Bistriţa-Năsăud

Cadrele didactice care doresc să predea elevilor un opţional despre antreprenoriat, profesie şi carieră, finanţe personale sau educaţie pentru sănătate se pot înscrie pentru a derula gratuit unul din programele educaţionale ale organizaţiei Junior Achievement România până pe 1 octombrie.

 

Acestea se pot alătura comunităţii formate din 30 de profesori din 16 instituţii locale de învăţământ din judeţ care au derulat în şcoală programe Junior Achievement Romania în anul şcolar  2012 - 2013.

 

"Programul mi s-a parut interesant deoarece propune un mod de predare interactiv, centrat pe elevi. Este interesant de asemenea şi faptul că pe lângă programa şi ghidul oferit, se pun la dispoziţie şi materialele auxiliare şi caietul elevului, ceea ce uşurează procesul de organizare şi pregătire a activităţilor. De asemenea, mi s-a părut interesantă şi eficienţa şi propunerea de a invita un consultant voluntar la clasă", precizează un profesor de la Rebra.

 

Făcând pionierat în educaţia economică şi antreprenorială, Junior Achievement Romania derulează programe şi proiecte educaţionale learning by doing pentru tineri (6-24 ani) în peste 1.000 de instituţii de învăţământ preuniversitar şi universitar anual, în baza unui parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Organizaţia oferă programe educaţionale pe cinci arii principale de educaţie: antreprenoriat şi afaceri, profesie şi carieră, finanţe şi servicii financiare, etică şi responsabilitate, sănătate şi viaţa activă.

Cadrele didactice beneficiază de materiale gratuite la clasă precum manuale pentru profesor, cât şi pentru elevi, materiale auxiliare, training şi consultanţă la implementare, instrumente de evaluare pe parcursul programului şi certificate care atestă participarea la program, toate aceste materiale fiind susţinute financiar integral de comunitatea de afaceri din România. În plus, organizaţia asigură training de specialitate pentru profesori, facilitează accesul consultanţilor voluntari din companii şi instituţii la clasă pentru activităţi practice cu elevii şi organizează competiţii naţionale şi internaţionale de-a lungul întregului an şcolar.

 

Termenul limită pentru înscriere pentru a beneficia gratuit de unul din programele educaţionale este 1 octombrie 2013, în limita locurilor disponibile. Oferta programelor JAR este disponibila pe http://www.jaromania.org/profesori 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5