Ouă încondeiate şi tradiţie la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”

Ieri, Consiliul Şcolar al Elevilor al Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” a iniţiat o expoziţie bazată pe ouă încondeiate şi tradiţie, cu prilejul Sărbătorilor Pascale, sub îndrumarea profesoarei Mărioara Petrina şi a directorului educativ Ioana Ardelean.

Expoziţia a început oficial de la orele 10:00, iar organizatorii, respectiv Teodora Buhai (a X-a E), Oana Puica (a IX-a F), Emanuel Ilişiu (a X-a D), Bianca Cociş, Maria Sava şi Andrei Botiş (a X-a C), Alexandra Borzoş, Paul Vasilca (a X-a F) au fost prezenţi de la orele 8:00 pentru amenajarea cu desăvârşire a sălii de sport CNAM. Ambianţa muzicală şi decorativă au fost realizate de către elevii din clasa a IX-a F, îndrumaţi de diriginta lor, Ioana Ardelean. Ideea a pornit de la clasele a X-a ale Colegiului, care la orele de Educaţie Antreprenorială au realizat ouă încondeiate, atât cu margele cât şi cu aţă, însă nici elevii gimnaziului nu s-au lăsat mai prejos şi au realizat şi ei la orele de Educaţie Civică.

Profesorii entuziasmaţi şi mândri de elevii lor au fost prezenţi necondiţionat în sprijinirea acestei deosebite expoziţii, cumpărând ouă pentru decorarea coşuleţelor de Paşte.

Paştele reprezintă una dintre cele mai importante sărbători anuale creştine, care comemorează evenimentul fundamental al creştinismului, Învierea lui Iisus Hristos, considerat Fiul lui Dumnezeu în religiile creştine, în a treia zi după răstignirea Sa din Vinerea Mare. Data de început a Paştelui marchează începutul anului ecleziastic creştin. Există unele culte creştine care nu sărbătoresc Paştele.

Data celebrării Paştelui are la bază două fenomene astronomice: echinocţiul de primăvară şi mişcarea de rotaţie a Lunii în jurul Pământului. Astfel, Paştele se serbează în duminica imediat următoare primei luni pline după echinocţiul de primăvară.

Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” vă urează Sărbători fericite!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5