Până în prezent, în judeţ au fost făcute împăduriri pe o suprafaţă de peste 170 hectare! Vor fi plantaţi peste un milion de puieţi!

Până la această data, au fost realizate împăduriri pe o suprafață de 171.66 ha, din care 134.12 ha împăduriri integrale în fond forestier și 37.54 ha completări în plantațiile înființate în fondul forestier naţional în anii anteriori, a anunţat Gabriel Pop, şef Serviciu Garda Forestieră Judeţeană Bistriţa-Năsăud.
Astfel, pentru primăvara acestui an, la nivelul Județului Bistrița-Năsăud sunt prevăzute a se executa împăduriri integrale pe o suprafață de 156.35 ha, din care 20.12 ha sunt proprietate publică a statului și 136.23 ha proprietate publică a unităților administrativ teritoriale, proprietate privată a persoanelor juridice și fizice. Vor fi plantaţi peste 800 mii de puieți din diverse specii forestiere.
Se vor executa completări în plantațiile înființate în fondul forestier în anii anteriori, pe o suprafață de 53,37 ha (5.38 ha proprietate publică a statului și 47.99 ha proprietate publică a unităților administrativ teritoriale, proprietate privată a persoanelor juridice și fizice ), ocazie cu care se vor planta peste 267 mii puieți.
Marea majoritate a puieților folosiți pentru executarea acestor lucrări sunt produși în pepinierele proprii ale Direcției Silvice Bistrița, ale ocoalelor silvice private și în pepinierele private din raza județului nostru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5