Patru tătici din Târlişua, Spermezeu şi Căianu Mic, trimişi în judecată pentru înşelăciune, pentru indemnizaţia de creştere a copilului

Procurorii au dispus, luna trecută, trimiterea în judecată a patru bărbaţi de pe Valea Ţibleşului, pentru comiterea unor infracţiuni de înşelăciune, fals în declaraţii şi uz de fals, săvârşite în perioada 2009-2010, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. În fapt, aceştia s-au prezentat la primării „cu acte necorespunzătoare adevărului”, obţinând  indemnizaţie de creştere a copilului în diferite cuantumuri.

         C.G. a prezentat în mai 2010 astfel de acte, pentru soţia sa, la Primăria Târlişua, obţinând suma de 9890 lei, cu titlul de indemnizaţie de creştere a copilului pe perioada mai 2010 – octombrie 2011.

         D.Z.E. şi P.M. au dus la Primăria Spermezeu astfel de „acte necorespunzătoare adevărului”, pentru soţiile lor, obţinând suma de 6906 lei, respectiv 13.583 lei, cu titlu de indemnizaţie de creştere a copilului.

         Nu în ultimul rând, Z.F. a prezentat la Primăria Căianu Mic acte, pentru soţia sa, obţinând suma de 13.852 lei.

         În luna iunie, procurorii au dispus trimiterea în judecată, prin rechizizorii sau acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, a 122 inculpaţi, cei mai mulţi pentru infracţiuni contra vieţii, contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.

În toate cazurile, funcţionează prezumţia de nevinovăţie, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5