„Let's Do It, Bistriţa-Năsăud!”

Peste 1200 de voluntari bistriţeni participă la Ziua de Curăţenie Naţională

În 2012, peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie. În România, Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care vor mai face curăţenie şi Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.
Pentru cel de-al treilea an consecutiv, echipa “Let's Do It, Bistriţa-Năsăud!” îi invită pe toţi bistriţenii să ia parte la mişcarea internaţională de curăţenie şi să arate că le pasă de judeţul lor. După succesul primelor două ediţii din 2010 şi 2011, la care au participat peste 3 000 de voluntari şi care au colectat peste 7 000 de saci de deşeuri, este momentul unei noi provocări pentru Bistriţa- Năsăud.
„Bistriţa este un model de succes pentru alte judeţe din proiect, mai multe iniţiative locale fiind preluate şi la nivel naţional. Acţiunile principale se vor îndrepta spre toate ariile protejate, dar şi spre malurile râurilor, podurilor rutiere şi feroviare peste râuri, lizierele pădurilor şi zonele de agrement din jurul oraşelor sau a obiectivelor turistice cunoscute. Obiectivul strategic al acţiunii din acest an este creşterea procentului de reciclare a deşeurilor la 30% din numărul de saci colectaţi, de la 26% în 2011 şi 17% în 2010”, declară coordonatorul judeţean al campaniei, Cristian Ţetcu.
Potrivit acestuia, numărul de voluntari care au confirmat prezenţa la această acţiune, la nivelul judeţului, este de 1247, din care din 636 vor fi numai în municipiul Bistriţa. Au fost distribuiţi peste 2 800 de saci menajeri de 120 litri şi 1 600 de mănuşi.
Instituţiile care participă sunt Primăria Bistriţa şi primăriile din judeţ, APM Bistriţa-Năsăud, Jandarmeria, Inspectoratul de Poliţie, Penitenciarul Bistriţa şi Ocoalele Silvice Dealu Negru şi Bistriţa. De asemenea, şi-au anunţat participarea elevii şi profesorii de la Liceul cu Program Sportiv, Colegiul INFOEL, Grupul Şcolar Agricol, CSEI nr. 1 Bistriţa, Colegiul Tehnic “Grigore Moisil”, Grupul Şcolar “Sfânta Maria”, Şcoala Generală nr. 4, Şcoala Generală Tureac, Şcoala Generală Şieu. Şi societatea civilă, prin organizaţiile nonguvernamentale vor da o mână de ajutor la ecologizarea judeţului, amintind aici Asociaţia pentru Protecţia Animalelor T.O.R.A şi Animaterra, Club Carpatin Bistriţa-Năsăud, Asociaţia Harta Verde, Asociaţia Interetnică Tureac, Club Bike News Bistriţa.

De altfel, campania a început încă de vineri, când angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor au ecologizat tronsoanele de râuri în zona lucrărilor din administrare, adică Valea Slătiniţei (0.3km), Valea Lechinţei (0.2km), lac de acumulare Colibiţa (luciu şi cuveta lac), Someşul Mare la Sângeorz Băi (aval pod rutier ambele maluri - 0.7km), zona digului pe Someşul Mare, la Năsăud (mal drept - 1.5km) şi la Beclean (6.1km).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5