Peste 1500 cărţi au luat drumul spre Chişinău şi Cernăuţi de la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud

Peste 1500 cărţi au luat drumul Republicii Moldova pentru Biblioteca „Liviu Rebreanu” din Chişinău, de la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud . După cum ne informează directorul Bibliotecii, Ioan Pintea, donaţia din cele 40 de colete cuprinde cărţi din toate domeniile, ea urmând a fi inclusă în rândul bibliotecii de la Chişinău, filială a Bibliotecii Orăşenesc „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, la înfiinţarea căreia un rol substanţial l-a avut şi Bistriţa.
Tot în aceste zile, Biblioteca Judeţeană a acordat cărţi pentru Biblioteca „Lucian Blaga” din Madrid, program al asociaţiei FEDROM, condusă de bistriţeană Gelu Vlaşin, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe.
În cadrul acestui proiect a avut loc decernarea premiilor concursului de poezie româno-spaniol „Poetic performance” pentru care premiile în cărţi au fost asigurate tot de biblioteca bistriţeană.
Prin proiectele sale, instituţia din Bistriţa-Năsăud îşi extinde, astfel, relaţiile cu cititorii români din diverse colţuri ale Europei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5