Peste 240 elevi de clasa a III-a din Bistrița-Năsăud participă la programul educațional ECOlimpiada Elevilor
Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice aduce proiectul educațional ECOlimpiada Elevilor în școlile din România, printre care și în județul Bistrița-Năsăud unde peste 240 de elevi de clasa a III-a s-au înscris deja în competiție și au solicitat auxiliarul curricular „Învățăm să reciclăm ambalajele”.
Manualul educațional este oferit gratuit în școli de către inițiatorii proiectului, Eco-Rom Ambalaje și Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice, cu scopul de a întâmpina elevii cu noi informații esențiale privind colectarea separată și reciclarea deșeurilor de ambalaje.
Astfel, prima etapă a competiției ECOlimpiada Elevilor are caracter didactic și propune o serie de lecții educative despre protecția mediului înconjurător - în timp ce, în a doua etapă a programului, participanții își evaluează cunoștințele într-un concurs de lucrări scrise.
„Competiția îi determină pe copii să aibă rezultate cât mai bune și, în același timp, dinamizează și simplifică procesul de învățare. Astfel, am creat un program educațional complex, un fel de olimpiadă națională pe teme de mediu, care urmărește să îi determine pe cei mici să fie responsabili cu resursele naturale. Le dorim mult succes participanților de anul acesta”, declară Sorin Cristian Popescu, director general Eco-Rom Ambalaje.
În următoarea perioadă, sub îndrumarea profesorilor, toți cei 240 elevi de clasa a III-a din județ înscriși în ECOlimpiada Elevilor, ediția a III-a, vor parcurge manualul „Învățăm să reciclăm ambalajele”, iar la final vor realiza o lucrare scrisă cu principalele învățături deprinse din auxiliar.
Aceste compuneri vor fi notate de către învățătorii de la clasă, care vor nominaliza cea mai bună lucrare în etapa finală a competiție, înregistrând-o pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Aici, un juriu format din reprezentații Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţificeși Eco-Rom Ambalaje și realizează o ultimă departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei propuse. Totodată, compunerile pot fi evaluate și prin vot unic, în perioada 20 aprilie – 10 mai 2015.
La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.
Citiţi şi:
- Liceenii, informaţi asupra colectării selective a deşeurilor
- „Creează-ţi mediul!” – Concurs Naţional şi obiect de studiu opţional în învăţământul primar şi gimnazial
- O clasă de la C.N. Andrei Mureșanu, în scenariul roșu!
- Un ospăţ 100% natural!
- Grupe de grădiniță din Bistrița, în on-line! Mai multe școli din județ, în scenariul roșu!
Adaugă comentariu nou