Peste 300 de angajate ale unei firme din Năsăud s-au întâlnit cu poliţiştii. Nu, violenţei în familie!
Polițiștii le-au oferit broșuri cu sfaturi și recomandări preventive, celor peste 300 de angajate ale unei fabrici, din orașul Năsăud. Activități similare au avul loc și în municipilu Bistrița.
Joi, 6 aprilie a.c., peste 300 de femei, angajate ale unei fabrici de textile, din orașul Năsăud au primit vizita polițiștilor, în cadrul demersului ”Săptămână Prevenirii Criminalității”.
În acest context, polițiștii năsăudeni au discutat cu cele prezente despre violența în familie și au oferit peste 300 de exemplare ale ”Ghidului Siguranței Victimelor Violenței în Familie”, ghid care cuprinde sfaturi preventive, informații utile, precum și soluții, în cazul în care sunt victime ale acestui tip de violență.
Ghidul Siguranţei Victimelor Violenţei în Familie a fost creat în cadrul campaniei ”Aripi Frânte ” și se adresează persoanelor care înţeleg că se află într-o situaţie de tip abuziv şi fac primii paşi spre a ieşi din acel mediu.
Campania ”Aripi frânte” a fost lansată în cursul anului 2016, de către Asociația ”Necuvinte” în colaborare cu Poliție Română și are ca scop informarea tuturor potenţialelor victime ale violenţei în familie cu privire la posibilităţile pe care acestea le au de a se apăra împotriva agresorilor.
O altă temă abordată în cadrul întâlnirii de ieri a fost ”Siguranța pe internet a copiilor noștri”, majoritatea angajatelor fiind și mame. Cei 4 polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud le-au explicat celor prezente cum să-și supravegheze copiii atunci când au acces la internet și le-au oferit câteva sfaturi.
RECOMANDĂRILE POLIŢIEI ROMÂNE PENTRU PĂRINŢI:
Atunci când le oferiţi copiilor dumneavoastră posibilitatea de a naviga pe internet, pentru a diminua eventuale pericole, ţineţi cont de următoarele aspecte:
ü Comunicaţi deschis cu copiii despre Internet, despre beneficiile şi pericolele existente în lumea virtuală. Copilul trebuie să ştie că poate discuta cu părinţii despre orice aspect întâlnit în lumea virtuală.
ü Fiţi atenţi la „prieteniile” online pe care le întreţin. Încercaţi să cunoaşteţi programele şi aplicaţiile folosite de copii pe dispozitivele de accesare a internetului.
ü Instalaţi aplicaţii antivirus actualizate şi programe de filtrare care pot bloca automat accesul către anumite categorii de site-uri!
Activități similare au avul loc și în municipilu Bistrița, unde agentul de prevenire, împreună cu partenerii de la AFI Profamilia au desfăşurat activități de informare la Şcoala Postliceală Carol Davila. Peste 120 de eleve au purtat discuţii deschise privind violența în familie, abuzul fizic, abuzul sexual.
Citiţi şi:
- Peste 100 de bistriţeni ce au mers la film, aşteptaţi de poliţie la Cinema Dacia
- Polițiștii bistrițeni au oferit în trafic mărțișoare şi recomandări!
- Spune NU violenței în familie!
- A debutat Săptămâna prevenirii criminalităţii. Acţiuni în şcoli, pe stradă şi Marş împotriva vitezei
- Campania ”Respiră fără frică…sunt bine!” la Năsăud
Adaugă comentariu nou