Peste 85% dintre pacienţii bistriţeni externaţi s-ar reinterna în Spitalul Judeţean de Urgenţă

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Florin Neagoş, susţine că gradul de satisfacţie al pacienţilor intenaţi în unitate, “sondat” prin chestionare anonime, este unul la standarde europene. Potrivit acestuia, în funcţie de perioada măsurată, între 85-93% dintre bolnavi au declarat că s-a reinterna la Bistriţa, în condiţiile în care pragul pentru ca un un spital să fie considerat acceptabil, la nivel european, este de 80 procente.

          “Pacientul este rugat să-şi spună punctul de vedere, cum a fost tratat, dacă i s-a ceut şpagă, dacă a trebuit să-şi cumpere medicamentele, dacă a fost mulţumit de modul în care se comportă medicul, asistentele, infirmierele sau de condiţiile hoteliere oferite. Chestionarele sunt centralizate şi încercăm pe baza a ceea ce spun pacienţii să rezolvăm problemele. (...) Ne străduim, ştim că nu reuşim să satisfacem pe toată lumea, ştim că există şi nemulţumiri. În discuţiile pe care le avem cu colegii noştri, cu şefii de secţie, încercăm să îi capacităm să înţeleagă că trebuie să facă tot ce se poate ca activitatea să se defăşoare cât mai bine”, a precizat directorul medical.

Altfel, în ceea ce priveşte atragererea medicilor, la Unitatea de Primiri Urgenţe ar urma să fie angajaţi, de la 1 ianuarie 2013, trei medici, pentru ca până la mijlocul lui 2014 să fie 16 medici (n.n.  – dintr-un necesar de 24).

“Noi scoatem posturile la concurs, dar partea proastă a fost că nu se dădea rezidenţiatul pe post. Mediocul făcea cursurile de specializare, după care pleca în străinătate. În acest moment, s edă examen pe post, rezidentul este obligat să stea în unitatea care îl plăteşte specializare cinci ani de zile sau, dacă pleacă, trebuie să plătească unităţii 30.000 euro”, a explicat dr. Florin Neagoş.

Deficit de medici este şi la Terapie Intensivă, unde din 10 posturi prevăzute sunt ocupate doar şase,  iar posibile angajări ar putea fi în...ianuarie 2014.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5