Poliţist pentru o zi

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost gazda mai multor elevi în cadrul campaniei ,,Ziua Ştafetei – Acum eu decid! ”. Evenimentul este direct legat de data de 20 noiembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului.

În cursul acestei săptămâni în şcolile din judeţul Bistriţa-Năsăud a avut loc campania „ Ziua Ştafetei- Acum eu decid! ”
Ziua Ştafetei le oferă elevilor oportunitatea de a-şi alege o meserie şi de a experimenta provocările reale ale profesiei alese, de a lua decizii şi a acţiona alături de un mentor – specialist în meseria aleasă de elev.
Cu acest prilej la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, precum şi la sediul Poliţiei Oraşului Năsăud, 19 elevi din şcolile din judeţ au avut şansa de a fi instruiţi de ofiţeri de prevenire a criminalităţii, ofiţeri de investigaţii criminale, rutieră sau criminalişti care le-au împărtăşit o parte din secretele muncii de poliţist.
Poliţiştii au fost mentori profesionali pentru cei 19 elevi, oferindu-le posibilitatea de a vedea cu ce se ocupă si activităţile pe care le desfăşoară.
Elevii au avut ocazia de a vizita spaţiile de muncă ale poliţiştilor, de a observa modul în care lucrează în dosare, audiază, percheziţionează sisteme informatice sau amprentează.
În cadrul acestor vizite, poliţiştii le-au explicat elevilor care sunt atribuţiile lor, cum pot ajuta cetăţenii dar şi cum să se ferească să devină victime ale unor infracţiuni.
Cei 19 elevi au fost impresionaţi de munca unor lucrători din cadrul structurilor de poliţie criminalistică, poliţie rutieră, poliţie de investigaţii criminale precum şi poliţie de proximitate.
De asemenea cei care au vizitat sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud au participat la o şedinţă de pregătire profesională a poliţiştilor, unde au pus numeroase întrebări şi au ascultat sfaturile mentorilor lor.
Inedită a fost întâlnirea cu o persoană privată de libertate, aflată în cercetări în camera de recunoaştere, care le-a povestit despre activitatea lui infracţională, recomandându-le să fie cuminţi şi să încerce să evite anturajele care îi pot influenţa într-un mod negativ.
Ulterior, sub coordonarea ofiţerului sociolog din cadrul Compartimentului de prevenire, elevii s-au întors la şcolile de provenienţă, unde le-au prezentat colegilor activităţile pe care le desfăşoară fiecare structură de poliţie vizitată de ei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5