Polițiștii bistrițeni au intervenit la peste 14.600 de apeluri de urgență! Comisar șef Mihai Lupșa: Siguranța cetățeanului, o prioritate!
La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, anul trecut au fost organizate și desfășurate 1.011 acțiuni de amploare, precum și 7.652 de controale, a anunțat comisarul șef de poliție Mihai Lupșa, șeful IPJ BN. De asemenea, au fost aplanate 1.122 de stări conflictuale și au fost consiliate 1.082 de persoane de către polițiștii care au intervenit la fața locului. În anul 2023, patrulele de polițiști constituite au intervenit la 14.674 de apeluri semnalate prin intermediul S.N.U.A.U. 112, cu aproape 500 mai multe decât în anul anterior.
În vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, polițiștii au participat la 199 de misiuni de ordine în urma adunărilor publice. În anul 2023 au fost verificați 3.598 de deținători de arme și au fost demarate 18 proiecte și campanii de prevenire-informare care au avut peste 39.596 de beneficiari.
"În anul 2023, siguranța cetățeanului a rămas prioritatea polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, având o contribuție majoră la asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și o contribuție semnificativă la scăderea fenomenului infracțional. Polițiștii bistrițeni au acționat constant, alături de celelalte forțe angrenate în îndeplinirea obiectivului general de creştere a gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului şi siguranţa rutieră. La nivelul județului, situația operativă a fost gestionată eficient, fiind angrenate toate forțele disponibile în scopul asigurării unui serviciu polițienesc de calitate, în slujba cetățenilor", a declarat comisarul șef de poliție Mihai Lupșa.
În perioada următoare, polițiștii vor continua demersurile pentru implementarea principalelor obiective, și anume creşterea gradului de siguranţă pentru cetăţeni, prin protejarea persoanei și a patrimoniului; asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor în domeniul achiziţiilor publice, precum şi prin protejarea intereselor financiare ale Uniunii Europene.
Concomitent cu acestea vor fi continuate, cu prioritate, activitățile pentru creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni prin identificarea cu operativitate a autorilor unor fapte penale și tragerea la răspundere a acestora, în vederea prevenirii săvârșirii de noi fapte; menținerea unui climat de siguranță în școli și zonele adiacente; prevenirea și combaterea criminalității comise stradal și în zona unităților de învățământ, precum și a violenței în familie și monitorizarea permanentă a stărilor conflictuale.
Alte obiective ale polițiștilor pentru anul 2024 sunt inițierea unor campanii noi de prevenire, în funcție de datele rezultate din analiza riscului rutier, dar și pe alte linii de muncă, recuperarea, în procent cât mai mare, a prejudiciilor din dosarele de evaziune fiscală, specializarea și pregătirea profesională continuă a polițiștilor.
Citiţi şi:
- În anul 2021, polițiștii au intervenit la 13.554 apeluri prin 112 şi au verificat 1134 deținători de arme
- Poliţiştii bistriţeni au intervenit la peste 12.000 de cazuri semnalate prin 112! Peste 6500 de controale, cu arme de foc, deşeuri periculoase, material lemnos confiscate!
- Poliţiştii bistriţeni au intervenit, anul trecut, la peste 13.500 apeluri de urgenţă
- Activități desfășurate de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud în semestrul I!
- IPJ BN: A crescut numărul faptelor de loviri în stradă, a furturilor din societăți comerciale! S-a intervenit la circa 2500 cazuri de violență domestică
Adaugă comentariu nou