Poliţiştii rutieri au reţinut 37 permise. Amenzi de peste 175.000 lei şi dosare penale, la finalul săptămânii

În perioada 4-6 august a.c., polițiștii rutieri și cei de ordine publică au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru combaterea cauzelor generatoare a accidentelor rutiere pe raza întregului județ.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate 623 de sancţiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de peste 175. 000 lei.

„Față de 37 de conducători auto, polițiștii au luat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și ca urmare a constatării unor defecțiuni tehnice, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare”, informează Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru control în trafic un bărbat, de 31 ani, din Măgura Ilvei, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 172D, prin localitate.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public.  În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolemiei și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

         În aceeași noapte, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au depistat în trafic un tânăr, de 21 ani, în timp ce conducea un autoturism, prin localitatea Prundu Bîrgăului, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5