Pr. Vasile Beni are o credință și o convingere clădite pe o temelie solidă ce nu poate fi zdruncinată de „valurile vieții”
La concluzia asta poți să ajungi după ce ai lecturat pe îndelete cartea preotului Vasile Beni - "Am crescut cu gândul la Dumnezeu” - o călătorie de 50 de ani.
Cu rădăcini profunde în lumea satului românesc transilvănean, de care este mândru și mulțumit, preotul Vasile Beni încearcă, și părerea celor mai mulți este că reușește, să ne convingă de faptul că aici „viața e mai aproape de fire”, că„ părinții buni dau copiilor și rădăcini și aripi”, că „aproape toți oamenii îl iubesc pe Dumnezeu, dar numai puțini dintre ei, se și tem de El”, că Dumnezeu este față de noi „la o îndoire de genunchi”.
Copilăria și adolescența, studiile făcute în diferite instituții de învățământ, afirmarea prin stăruință și credință nestrămutată, întemeierea familiei, pătrunderea în tagma preoțească, etc. sunt sistematic prezentate, pentru ca cei care lecturează cartea să se convingă de faptul că omul acesta are o credință și o convingere clădite pe o temelie solidă ce nu poate fi zdruncinată de „valurile vieții”.
Și valurile vieții l-au purtat prin locuri unde a întâlnit oameni diferiți, de care a încercat, și a reușit să se apropie, să și-i apropie astfel că împreună să realizeze multe, atât spiritual cât și material. Experiența de viață, lecturile, pildele și învățămintele din Biblie, îi dau posibilitatea să puncteze momentele cruciale din viața omului ... nașterea, viața în familie, căsătoria, valurile vieții, comunicarea, maturitatea, bătrânețea, trecerea dincolo în veșnicie, momente la care se pot rosti rugăciuni folositoare. Ex. „Rugăciunea de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu ... „Îți mulțumesc și cu smerenie mă rog nemăsuratei și negrăitei Tale milostiviri ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțumire să-Ți aduc”...
Prof. Rus Augustin
P.S ... Prin 1973, când am absolvit I.P, la repartiția guvernamentală, erau în jud. Bistrița-Năsăud trei posturi vacante de prof. de istorie-geografie ... Chiochiș- Țentea, Matei-Bidiu și Sânmihaiu de Câmpie-Sălcuța. Am luat postul de la Sălcuța deoarece am văzut pe harta județului că prin Sânmihai trecea calea ferată Bistrița-Luduș. Dacă aș fi luat Bidiu și aș fi rămas acolo, poate i-aș fi fost profesor domnului părinte...
Citiţi şi:
- Mulţi ani trăiască! Părintele Vasile Beni împlineşte, azi, 50 de ani! "În casa părintească, la Biserică, la şcoala unde am studiat, am putut învăţa ce este omenia, dar şi credinţa în Bunul Dumnezeu"
- O călătorie de 50 de ani a părintelui Vasile Beni
- FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL AL FANFARELOR „MIHAIL WARGA” EDIŢIA A VII-A
- Preotul Vasile Beni: Cuvântul scris, ca biruinţă împotriva potrivnicei uitări
- Pr. Vasile Beni: Numai cu puterea dumnezeiască putem trece marea valurilor vieţii
Comentarii
O carte foarte frumoasa, din care avem multe lucruri de invatat! Multumim Parinte Vasile Beni pentru tot ce ati facut pentru noi. Va uram multa sanatate si fericire alaturi de familia domneavoastra frumoasa si de noi enoriasii care va iubim si respectam!
O carte foarte frumoasa, din care avem multe lucruri de invatat! Multumim Parinte Vasile Beni pentru tot ce ati facut pentru noi. Va uram multa sanatate si fericire alaturi de familia domneavoastra frumoasa si de noi enoriasii care va iubim si respectam!
Adaugă comentariu nou