Prefectul Ovidiu Frenţ, după vizita de la Unitatea Medico-Socială din Susenii Bârgăului: Ziua Europei a avut sens pentru mine!

Prefectul Ovidiu Frenţ a vizitat luni, de Ziua Europei, un obiectiv realizat printr-un proiect cofinanţat din fonduri europene. Este vorba despre Unitatea Medico-Sociale din Susenii Bârgăului (comuna Prundu Bârgăului), unde în urma unui proiect de 900.000 euro finanțat prin POR 2007-2013, în doar 6 luni, a fost extinsă și modernizată o structură care poate interna peste 60 de pacienți.

„Am vizitat astăzi această unitate și am fost plăcut impresionat de calitatea lucrărilor, de dotări dar mai ales de implicarea autorităților publice locale și dedicarea personalului medical care au reușit să mențină și să îmbunătățească viața celor suferinzi care sunt internați aici. 

Iată un exemplu pozitiv și încurajator a ceea ce înseamnă bună administrație, iar aceste exemple sunt numeroase în județul nostru. 
Felicitări primarului Doru Crișan, Consiliului Local Prundu Bârgăului, directorului Ovidiu Bruj și personalului medical condus de dr. Ovidiu Udrescu! Ziua Europei a avut sens pentru mine astăzi
!”, transmite, pe o pagină de socializare, prefectul Ovidiu Frenţ.

În context, acesta a remarcat că prin tenacitate și profesionalism, în județul nostru au fost absorbite din fonduri europene doar în ultimii patru ani peste 183 milioane de euro, care au schimbat calitatea vieții locuitorilor din toate orașele și comunele, la care s-au adăugat circa 550 miloane euro din fonduri guvernamentale și județene. 

În opinia sa, Ziua Europei nu este doar o sărbătoare a celor care sunt proeuropeni și care şi-au dorit mulți ani ca România să fie stat mebru U.E., nu înseamnă doar „manifestări publice, discursuri frumoase și Oda Bucuriei”.

„Cred că în această zi trebuie să ne întrebăm dacă fiecare dintre noi suntem cu adevărat cetățeni europeni și dacă împreună constituim o țară europeană în accepțiunea criteriilor actuale. Trebuie să fim sinceri cu noi înșine și să recunoaștem că mai avem multe, foarte multe lucruri de făcut pentru a prinde cel puțin plutonul de mijloc al Uniunii Europene. Dar pentru a reuși acest lucru e nevoie ca majoritatea dintre noi să ne integrăm într-un mecanism care să funcționeze bine, în sensul progresului României, indiferent de guverne, crize economice, provocări geo-strategice, valuri de migranți sau amenințări teroriste. 
Știu că neîncrederea este foarte mare după atât de multe dezamăgiri provocate de conducătorii ultimilor 26 de ani, de clasa politică, de jefuirea sau înstrăinarea a ceea ce am avut mai valoros, de sentimentul că țara noastră nu ne mai aparține sau, cel mai adesea, că nu se mai poate face nimic. 

Eu mă încăpățânez să fiu optimist și să caut puncte de sprijin ale convingerii că, deși foarte ezitant și cu multe greșeli, România a progresat mult după Revoluție și aparține deplin U.E., o structură unică, cu potențial formidabil”, spune Ovidiu Frenţ. 

 

Comentarii

18/05/16 10:22
Cititor 2

Suntem curiosi, cat costa lunar, internarea unui batran la aceasta unitate sanitara tutelata de stat si cat trebuie sa mai plateasca ( in plus ) apartinatorii, daca cel internat este pensionar ... fiind o unitate publica a statului si nu particulara .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5