Prefectul Ovidiu Frenţ: Vom face o analiză să vedem cazurile unor persoane cu potenţial apetit criminogen, cu cei dispăruţi, cu cei găsiţi sau monitorizaţi!

Prefectul Ovidiu Frenţ, a anunţat în cadrul Colegiului Prefectural, desfăşurat la Sânmihaiu de Câmpie, că la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud va începe o analiză privind principalele riscuri și vulnerabilități existente. Anunţul a fost făcut după participarea la o şedinţă organizată în sistem videoconferinţă, cu ministrul Afacerilor Interne. 

„Sunt profund mâhnit şi ca părinte şi în calitate de conducător de instituţie şi reprezentant al Guvernului pentru că s-a întâmplat aşa ceva. Nu aş vrea să aruncăm anatema pe cine nu trebuie şi cred că vi s-a explicat şi cum funcţionează sistemul de urgenţă 112, să vedem unde sunt slăbiciunile sistemului şi greşelile, pentru că eu nu cred că un astfel de psihopat, în orice ţară din lume, poate fi oprit în a comite crime, decât dacă este instituţionalizat.  Vom face cât de repede o analiză la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud pe ceea ce putem noi, să vedem şi cazurile unor astfel de persoane cu potenţial apetit criminogen, dar să vedem ce se întâmplă cu toţi cei care sunt declaraţi dispăruţi din judeţ, cu cei care au fost găsiţi, cu cei care sunt monitorizaţi, pentru că e o situaţia extrem de complexă în care multe instituţii au atribuţii. Dacă nu şi leîndeplinesc, evident că vinovaţii trebuie săplătească, dar, dacă şi –au făcut treaba şi au deficienţe în a-şi găsi norma legală de aplicare, atunci poate trebuie corectată norma legală, pentru a nu mai fi astfel de situaţii şi, în niciun caz, sper eu, în judeţul nostru”, a declarat prefectul Ovidiu Frenţ.

***

În cadrul unei videoconferinţe,Mihai Fifor, ministrul interimar al afacerilor interne a solicitat ca analiza să se axeze în principal pe vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică, nivelul infracționalității, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și a dosarelor penale, precum și pe principalele riscuri la adresa cetățenilor în fiecare județ. De asemenea, acesta a solicitat, de asemenea, ca analiza să cuprindă și situațiile referitoare la siguranța în școli, la numărul de infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora. Aceste rapoarte urmează să fie finalizate în maxim o săptămână.

În ceea ce privește județul nostru, prefectul Ovidiu Victor Frenț a raportat faptul că, în acest moment, nu sunt identificate probleme. 
Atât prefectul, cât și subprefectul, sunt în dispozitiv și vor raporta imediat, dacă va fi cazul, orice problemă care va apărea.

 

 

Comentarii

02/08/19 12:30
cititor

Cand Epoca Ceausescu a facut asta ... NU V-A PLACUT !

03/08/19 11:01
cititor

Refaceti voi inapoi POLITIA LUI CEAUSESCU , cu toate scolile lor si cu roganizarea teritoriala si locala asa cum a fost , ca a fost cea mai calificata, mai competenta, mai eficienta si mai viabila politie pe care am avut-o noi romanii vreodata !
NU SUNT NOSTALGIC, dar efectiv asa este ! Cei de astazi, degeaba au " diplome si patalamale ... cu tot felul de calificari " paralele " si facute la " pune x-ul "... ca sunt pe nicaieri !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5