Preşedintele Radu Moldovan: Nu vor exista schimbări de majoritate la Consiliul Judeţean. La primari, sigur vor exista schimbări de opţiuni politice, dar eu nu am condiţionat pe nimeni

Liderul social-democraţilor bistriţeni, Emil Radu Moldovan susţine că la nivelul Consiliului Judeţean nu va fi modificată majoritatea, deţinută de grupul PSD-PC-PP DD, plus trei consilieri liberali, în urma adoptării ordonanţei Guvernului care acordă 45 zile pentru ca aleşii locali să opteze pentru un anumit partid.

Nu vor exista schimbări în cadrul Consiliului Judeţean. Avem în momentul de faţă o majoritate confortabilă, care sprijină proiectele de dezvoltare a judeţului şi aţi văzut că şi astăzi au trecut toate cele 14 proiecte de pe ordinea de zi. Nu cred că vor exista schimbări majore din acest punct de vedere”, a precizat preşedintele CJ BN, Radu Moldovan.

În ceea ce priveşte situaţia primarilor, Radu Moldovan a menţionat că nu a avut încă discuţii pe această temă cu primarii altor formaţiuni, dar  a recunoscut că are „colaborări speciale” cu unii dintre aceştia.

Este prematur să spun astăzi ceva, eu am colaborări foarte bune cu toţi primarii, chiar speciale cu unii dintre primarii care nu sunt în acelaşi partid cu mine. Nu am purtat discuţii concrete cu nimeni, nu voi fi ipocrit ca cei din Opoziţie să spun că nu voi avea discuţii. Voi face astfel de lucruri, voi discuta cu colegii primari şi cei care vor vrea să vină să sprijine proiectele preşedintelui Consiliului Judeţean şi ale formaţiunii din care fac parte vor fi supuşi discuţiilor în structurile noastre politice”, a menţionat liderul PSD BN.

Acesta a punctat faptul că liderii Opoziţiei „se dădeau de toţi pereţii” acuzând PSD de adoptarea acestui act normativ, uitând de momentul similar din 2006. „Nu vreau să mă duc la nivel naţional unde peste 600 de primari, în 2006, au trecut la PDL şi PNL. La noi în judeţ, aproape 20% din primarii judeţului, în 2006, şi-au schimbat apartenenţa politică la solicitările domnului deputat Oltean şi ale liderului PNL de atunci. Ar trebui să facem un exerciţiu de memorie”, a spus Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă era o adevărată „degringoladă” pe scena politică, astfel că un astfel de act normativ era necesar. „Nici eu şi nici ceilalţi 15 consilieri aleşi pe listele USL nu mai avem structură politică pe care să o reprezentăm în Consiliul Judeţean. De asemenea, asistăm la un nou proiect de dreapta, nu mai există nici consilieri PNL, nici consilieri PDL. 98% din membrii Consiliului Judeţean, în momentul de faţă, nu mai au partidele pe listele cărora au candidat. Cred că această ordonanţă este binevenită”, a declarat Moldovan.

În opinia sa, electoratul va fi cel care va judeca eventualele mutări ale aleşilor locali de la o formaţiune la alta. „Eu cred că trebuie să respectăm voinţa electoratului. Cei care judecă să fie oamenii, că oamenii ne aleg şi pe mine preşedinte, şi pe consilierii judeţeni, pe primari şi pe consilierii locali. Primarii sau consilierii locali vor decide dacă continuă într-o formaţiune politică sau alta”, a mai spus Radu Moldovan.

Întrebat dacă traseismul politic face bine, preşedintele PSD BN a explicat faptul că situaţia actuală este una aparte, specială, şi că nu este în măsură să judece pe cineva.

Nu am fost pus vreodată în situaţia de reprezentant al cetăţenilor în administraţie, acolo unde ai nevoie de sprijin, de a alege într-un fel sau altul. Mi-e greu să judec, vă spun la modul foarte sincer, că mi-e greu să judec. Nu sunt un sprijinitor al traseismului politic pe interese personale, şi ştim că de-a lungul timpului au existat astfel de lucruri. Pentru a rezolva o problemă personală, unul sau altul au făcut asemenea paşi. N-aş judeca pe cei care fac o astfel de mutare sau iau o astfel de decizie în interesul dezvoltării sau al comunităţii”, a explicat liderul social-democrat bistriţean.

Despre posibilele „transferuri” de la PDL, Radu Moldovan a comentat faptul că „există un număr de primari care sunt mai apropiaţi în momentul de faţă de PSD decât de PDL”.

„Sunt destui primari prinşi în proiectele judeţene şi naţionale care nu au trecut, nu au colaborat cu noi şi nu vor trece. Alocăm fonduri luând în calcul posibilitatea de a dezvolta comunităţi, de a reduce decalaje, ţinând cont de cei 8 ani când primarii PSD au fost în Opoziţie şi au primit resurse 0 şi ceilalţi – pentru că economia permitea mai mult – zeci de miliarde. Nu a existat un proiect major, dacă vă uitaţi şi la proiectele în infrastructura şcolară finanţate prin POR, la Master Planul de apă şi canalizare, la drumuri, veţi vedea că este un singur primar PSD pe traseu, la Josenii Bârgăului, dacă ne uităm la proiectele de infrastructură discutate astăzi la drumuri. Primarii nu pot fi şantajaţi, nu pot fi convinşi de astfel de lucruri. Acolo unde găsesc o soluţie de colaborare mai bună, o aleg sau nu o aleg, e decizia lor. Eu sigur că nu am ameninţat, nu am şantajat, nu am condiţionat pe nimeni şi nici nu o voi face, pentru că nu mi-ar plăcea să mi se întâmple aşa ceva şi nici nu practic astfel de lucruri”, a argumentat preşedintele PSD BN, menţionând că toate solicitările de „transfer” ale primarilor de la alte formaţiuni vor fi analizate în forurile social-democraţilor.

Una peste alta, Radu Moldovan consideră că opţiunea politică a unui primar nu influenţează major electoratul, locuitorii având aşteptări vizavi de ceea ce reuşeşte să facă acel primar pentru comuna lui.  

Comentarii

29/08/14 08:53
Vizitator

La nici doi ani de la incercarea de suspendare a presedintelui prin lovitura de stat parlamentara, care a scandalizat cancelariile lumii, cei doi mascarici ai politicii romanesti Ponta si Dragnea apeleza din nou la o masura nedemocratica de racolare a alesilor locali prin ordonanta de urgenta. In primul rand care-i “urgenta” unei atfel se masuri privind migratia alesilor locali. De altfel si de data asta ambasada SUA la Bucuresti si-a exprimat îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă aratand că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate.

29/08/14 16:42
THEO

Vorbeşti prostii ca şi Macaveaua cu lovitura de stat.Ne doare în cur de SUA ,ca pe ei de Theo Peter

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5