Preşedinţii de raioane şi de consilii judeţene din Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, la Bistriţa

Peste 30 de preşedinţi de raioane din Republica Moldova şi de  consilii judeţene din România sunt prezenţi, astăzi, la Bistriţa, la ședințele reunite ale Adunării Generale a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru. Evenimentele sunt programate, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ.

Ordinea de zi propusă cuprinde prezentarea și dezbaterea raportului de activitate al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru pentru anul 2018; a bilanțului contabil și situațiilor financiare pentru anul 2018; propunerea de activități pentru anul 2019; analiza stadiului achitării cotizației; cotizația pentru anul 2019; bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2019; alegerea cenzorului Asociației Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, dar şi primirea de noi membri, şi anume județul Tulcea, județul Vaslui și raionul Cantemir.

Oficialii vor depune de buchete de flori la monumentul Cavaleriei Ordinului „Mihai Viteazul şi la statuia lui Petru Rareș din faţa Palatului Administrativ.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 29 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova, Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și 3 județe din România (PRAHOVA, IAȘI și BISTRIȚA-NĂSĂUD).  A fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași. Județul BISTRIȚA-NĂSĂUD a devenit membru cu drepturi depline al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru și al Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, după ce timp de un an a fost membru observator

”În calitatea mea de Vicepreședinte al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru am condus astăzi lucrările Adunării Generale a Euroregiunii.

Am fost onorat să fiu gazda Președinților a 29 de Raioane din cele 32 ale Republicii Moldova și a Președintelui CJ Iași, Maricel Popa. Din Euroregiune, mai fac parte pe lângă cele 29 de Raioane: Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și județele Bistrița-Năsăud, Iași și Prahova.

Activitățile și proiectele Asociației ESPN acoperă domenii variate de interes, de la economie, infrastructură, protecția mediului, turism, agricultură și dezvoltare rurală, dezvoltarea resurselor umane și servicii sociale și până la educație, societate informațională și cultură, în concordanță cu strategiile de dezvoltare ale administrațiilor locale.

România trebuie să sprijine proiectele de dezvoltare ale Republicii Moldova dacă își dorește ca aceasta să poată avea șansa la un parcurs european în viitor!

Le mulțumesc invitaților noștri pentru vizită” a declarat Radu Moldovan președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5