Primarul Ovidiu Creţu: În Bistriţa, în proporţie de peste 90%, aproape peste tot, anul şcolar va începe cu prezenţa elevilor şi a preşcolarilor în săli
Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, consideră că în pondere de peste 90% - doar cu câteva excepţii – elevii şi preşcolarii vor începe anul şcolar 2020-2021 în sălile de clasă şi de grupă. Sunt câteva probleme punctuale cu spaţiile şi asigurarea distanţării, la Colegiul Tehnic Infoel şi Liceul cu Program Sportiv, unde se caută încă soluţii.
„Am discutat cu fiecare director de şcoală, de grădiniţă, pentru a vedea care sunt dificultăţile pe care le au, necesarul de mobilier etc. În proporţie foarte mare, covăşitoare, elevii vor merge la şcoală. Sunt câteva excepţii, la Infoel şi la LPS Bistriţa, unde nu s-ar putea asigura distanţarea băncilor. În urma aprobării rectificării, am alocat suma de 600.000 lei pentru a asigura ceea ce mai este nevoie. Le dăm banii, cred că luni-marţi îi vor avea şi fiecare şcoală ăşi va face achiziţiile în mod direct, e mult mai simpu aşa”, ne-a declarat primarul Ovidiu Creţu.
Pentru Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa, Primăria Bistriţa a pus la dispoziţie spaţiile generoase de la Centrul Comunitar de Tineret. Aici ar urma să fie aduse minimum 6 clase de elevi, din ciclul primar.
Spaţiul Grădiniţei din Parc va fi folosit de preşcolarii de la Grădiniţa nr. 1. La Şcoala din Unirea, unde era folosită doar o clasă, a fost luată decizia prelungirii contractului de închiriere, şi vor merge copiii de la Grădiniţa 13. „Grădiniţa nu se poate face online”, a punctat primarul Creţu.
De asemenea, grupe de la Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti” ar putea fi mutate inclusiv în spaţiile de la Palatul Copiilor – amenajat recent în fostul sediu al Direcţiei Economice.
În paralel, Primăria Bistriţa îşi propune accesarea de fonduri europene pentru achiziţia de lămpi UV, termoscannere etc. „Vrem să apelăm la un program pe fonduri europene. Trebuie să ne gândim dacă va fi un parteneriat între municipiul Bistriţa şi fiecare unitate de învăţământ. Sunt bani disponibili pentru astfel de achiziţii. Noi avem 10 milioane lei, drept credite de angajament, care se vor activa la semnarea contractului de finanţare. Voi avea o discuţie şi cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, cu care am avut o relaţie de colaborare foarte bună, şi vom vedea paşii de urmat”, ne-a explicat primarul Ovidiu Creţu.
Citiţi şi:
- Dolha: În proporţie de 90%, PNL şi PSD vor merge pe liste comune
- Ovidiu Creţu: Strada Tabără şi strada Violetelor nu intră în discuţie pentru a fi proiectate anul acesta. Până nu vom clarifica terenurile acolo, nu putem face nimic
- Cazarea persoanelor fără adăpost din Bistriţa, la standarde europene, cu bani europeni
- Primăria Bistriţa are în implementare proiecte europene de peste 32 milioane euro. Alte proiecte de 61 milioane euro urmează să fie depuse la ADR Nord-Vest
- Fonduri europene pentru reabilitarea şcolilor. Primarul Ovidiu Creţu: Primul venit, primul servit
Comentarii
Motto:
„Prin încăpătânare omul inteligent nu devine mai inteligent decât este, dar prostul devine cu sigurantă mai prost”.
(Lucian Blaga)
Cât de aiurit trebuie să fi ca să spui că scolile din Bistrița care în mare parte sunt în santier pot începe noul an de învătământ în ”scenariul verde”, adică în conditii normale cu toti elevii în clasă, în conditii de pandemie care presupune măsuri speciale de distantare socială si de igienă. Inevitabil e nevoie de reducerea numărului de elevi în clase ceea ce presupune spatii suplimentare de învătământ chiar si la scolile care nu sunt în proces de reabilitare. Pentru asta trebuiau luate măsuri din timp. Numai că primarul Cretu avea mintea ocupată cu alte prostii în loc să se ocupe de suplimentarea spatiilor de învătământ în scoli. Este vorba de clădiri modulare, pe structură metalică, care pot fi ridicate foarte repede. Astfel, in sectorul 4 din Bucuresti au fost ridicate, în doar trei luni, două costrucţii modulare de câte 1380 mp fiecare (în total, 2750 mp), dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea optimă a activităţilor educative. În interiorul acestora au fost amenajate 34 săli de clasă, spaţii administrative, grupuri sanitare, cancelarie, cabinet medical, camera de pază şi spaţii de depozitare.
În acest timp la Bistrita primarul Cretu a mai dat un „tun” pentru Pârtia Cocoș. Desigur,este vorba despre un nou tun de zăpadă pe care primăria Bistrita l-a achizitionat la sfârsitul lunii iunie a.c.
Încă o dovadă că primarul Cretu e un aventurier care timp de trei mandate nu a înteles nimic din administratie si s-a încăpătânat să toace banii din bugetul local pe tot felul de prostii ce i-au trecut prim cap fără să tină cont de opiniile contribuabililor.
Vezi: https://adevarul.ro/educatie/scoala/cladiri-modulare-elevii-doua-scoli-i...
Adaugă comentariu nou