Primarul Ovidiu Creţu: Putem să ne asociem cu Consiliul Judeţean şi cu Spitalul Judeţean pentru a construi Centrul de Radioterapie

Consiliul Local Bistriţa şi-a dat acordul de principiu pentru participarea municipiului Bistriţa la realizarea proiectului Centrul Judeţean de Radioterapie – Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, răspunzând solicitării cenite de la Consiliul Judeţean.

Centrul Judeţean de Radioterapie ar urma să fie amplasat lângă secţia Spitalului de pe str. Alba Iulia, potrivit adresie transmise de către administrația județeană

Municipalitatea ar urma să se implice în susţinerea cheltuielilor pentru construcţia imobilului care va avea acea destinaţie, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă va urma să solicite finanţare pe programul de achiziţie de aparate de radioterapie al Ministerului Sănătăţii, prin Unitatea de Mangement a Proiectelor-Banca Mondială.

Proiectul este considerat unul vital pentru populaţia judeţului, dar şi pentru municipiu, în condiţiile în care 30% din pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa domiciliază în municipiu reţedinţă de judeţ.

„Nu putem să finanţăm un Centru, dar putem să ne asociem cu Consiliul Judeţean şi cu Spitalul şi să participăm şi noi la partea de cheltuieli. În special, mă refer la partea de construcţii a cheltuielilor, pentru că echipamentele sunt gândite în proiectul acesta să vină de la minister, deci prin fonduri guvernamentale”, a precizat primarul Ovidiu Creţu, la finalul şedinţei ordinare. Potrivit acestuia, partea de edificare a clădirii este estimată la aproximativ un milion de euro.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5