Primii paşi pentru Centrul de Radioterapie, asocierea între Consiliul Judeţean, municipiul Bistriţa şi Spitalul Judeţean de Urgenţă

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi Consiliul Local Bistriţa vor dezbate, în şedinţe ordinare de astăzi, proiectele de hotărâre privind asocierea între judeţul Bistriţa-Năsăud, municipiul Bistriţa şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa pentru  realizarea Centrului Judeţean de Radioterapie - Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Investiţia urmează să fie realizată pe un teren în suprafață de 2898 mp, proprietate publică a județului Bistrița-Năsăud, situat în municipiul Bistrița, str. Alba Iulia nr.7.

         «Din dorinţa de a se implica în respectarea protocoalelor terapeutice şi de a asigura pentru fiecare pacient dreptul la un maxim de speranţă la viaţă, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa propune înfiinţarea în municipiul Bistrița în imediata vecinătate a secții de oncologie a “Centrului Judeţean de Radioterapie - Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa” și creearea astfel a unui sistem integrat și complex de servicii medicale pentru bolnavi. (…) Astfel,  în conformitate cu prevederile legale în vigoare, soluția identificată ca fiind aplicabilă în acest sens, este încheierea unei asocieri între Judeţul Bistriţa-Năsăud, Municipiul Bistriţa şi  Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Această asociere va funcționa în baza unui contract de asociere, pe o durată de 4 ani, prin care se  stabilesc responsabilitățile și contribuția ce revine fiecărei părți implicate în realizarea obiectivului de investiții Centrul Judeţean de Radioterapie - Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, se arată în sopcumentaţia proiectului de hotărâre.

        Potrivit contractului de asociere, județul Bistrița-Năsăud va asigura terenul pentru construirea centrului medical, precum și sume pentru amenajarea terenului și a lucrărilor aferente asigurării utilităților, iar municipiul Bistrița va asigura fondurile pentru execuția propriu-zisă a clădirilor în care va funcționa centrul. Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa va asigura și supraveghea execuția lucrărilor.

        După finalizarea lucrărilor și recepționare, imobilul rezultat ca urmare a realizării obiectivului de investiții se va înscrie în domeniul public al județului și ulterior se va transmite în administrarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

       

 

Comentarii

01/09/17 11:02
Cititor

In sfarsit ! De cand asteptam noi acest proiect ? Felicitari !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5