Primarul Traian Ogâgău îi cere viceprim-ministrului Daniel Suciu urgentarea semnării unui contract de finanţare europeană pentru construirea şcolii din Cormaia

  Primarul Traian Ogâgău a transmis o adresă către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, solicitând urgentarea procesului de semnare a contractului de finanţare pentru proiectul „Construire local Şcoală Gimnazială P+1E cu 9 săli de clasă şi anexe” în Cormaia. În documentul trimis viceprim-ministrului Daniel Suciu, edilul oraşului Sângeorz Băi menţionează că proiectul a fost depus spre finanţare în 30 aprilie 2018, în cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritară 13 – Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii, şi se află în etapa de contractare la autoritatea de management pentru POR.

         „Având în vedere stadiul avansat de degradare a şcolii, solicit urgentarea procesului de semnare a contractului de finanţare, ţinând cont de maturitatea proiectului (proiect tehnic) şi posibilitatea de a demara lucrările în vacanţa de vară. Această solicitare este cauzată de imposibilitatea desfăşurării activităţilor începând cu anul şcolar 2019-2020.

         Facem precizarea că stadiul de degradare a clădirii acestei şcoli este atât de avansat, încât nu se mai poate interveni cu lucrări de consolidare sau reabilitare, singura soluţie o reprezintă o şcoală nouă, realizată prin implentarea proiectului. Datorită faptului că numărul de elevi este foarte mare, închirierea unui autobuz pentru naveta acestora la Şcoala Gimnazială Artemiu Publiu Alexi din Sângeorz Băi, aflată la aproximativ 5 km (care nu are spaţii excedentare, deci se pun cursuri după-amiază), ar fi o cheltuială greu de suportat pentru bugetul local”, a transmis primarul Traian Ogâgău.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5