Primarul Vasile Şut (Tiha Bârgăului): Investiţiile nu au fost afectate de această situaţie de criză

Şantierele investiţiilor din comuna Tiha Bârgăului nu au fost afectate de criza sanitară, a declarat primarul comunei, Vasile Şut, într-o emisiune televizată. Nici bugetul comunei nu a fost afectat, mai ales că majoritatea proiectelor de dezvoltare a comunităţii sunt finanţate din fonduri europene nerambursabile.

„Bugetul pentru investiţii nu a fost afectat. Este un buget destul de mare, printre cel mai mare din ultimii ani, avem peste 65 milioane lei. Avem nouă proiecte pe fonduri europene. Din cele 65 milioane lei, 54 milioane lei  vin de pe fonduri europene. Mai avem vreo 10 milioane lei fonduri guvernamentale şi 3 milioane lei de la bugetul local. Pe partea de funcţionare, a fost un pic afectat bugetul, pentru că nu au fost primite iniţial toate sumele mai ales pentru persoanele cu dizabilităţi. Acolo suntem un pic descoperiţi”, a precizat Şut.

Edilul din Tiha Bârgăului a menţionat că în prezent se lucrează la Tiha Bârgăului, în Tureac, în Mureşenii Bârgăului la un proiect de asfaltare a 6 străzi. „Avem lucrări la reţeaua de canalizare. Avem două cămine culturale, au început lucrările imediat după sărbătorile de iarnă, Căminul din Tiha cred că în 2 săptămâni va fi gata. Cel din Tureac cred că într-o lună, o lună şi jumătate va fi gata. Mai avem 3 proiecte pe drumuri forestiere. Unul a început anul trecut. Unul-săptămâna aceasta dăm ordinul de începere. Mei este un proiect în stadiul de proiectare plus execuţie, aşteptăm ca AFIR să avizez proiectul tehnic. Garajul de la primărie este gata”, a explicat Vasile Şut.

Potrivit acestuia, o veste bună vine şi pentru proiectul de modernizare a drumurilor agricole, săptămâna viitoare urmând să fie semnat contractul de execuţie, asta după ce a fost scos de patru ori la licitaţie. Este vorba de modernizarea a 9 kilometri, drumul plecând din Drumul Blajului, pe deasupra satului Mureşenii Bârgăului şi ajunge la Tureac. Iniţial, era prevăzut cu 2 straturi de asflat, dar s-a ajuns doar la unul!

Singurele lucrări suspendate sunt cele de la proiectul de canalizare de la Piatra Fântânele, finanţat prin fonduri guvernamentale. Constructorul a decis să întrerupă execuţia până la la finalizarea stării de urgenţă şi pe fondul sincopelor la plată.

Altfel, în acest mandat al primarului Vasile Şut, în gestionarea echipei administrative, pe lângă cele 9 proiecte pe fonduri europene, au mai sunt 9 proiecte finanţate din fonduri guvernamentale, plus acea platformă pentru gunoi de grajd, proiect al Ministerului Mediului.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5