Prof. Petre Anghel, despre lunile anului şi mâncarea

De nenumărate ori ne întrebăm: ce mâncăm? cât mâncăm?, pentru a fi mai sănătoşi.
Nutriţioniştii stabilesc cel mai bine cum se mănâncă iarna, primăvara, vara şi toamna şi de câte ori pe zi, pe categorii de vârstă.
Există superstiţii legate de mâncare. Dacă vreţi să ţineţi necazurile departe să nu aruncaţi un praf de sare peste umăr. Pentru a avea o viaţă fericită trebuie să asociem fiecărei luni alimentele norocoase.
În ianuarie să se mănânce cât mai mult fasole boabe, în special din soiul ochi-negri (cu boabe albe şi o mică pată neagră la mijloc).
Luna februarie este rezervată pastelor făinoase şi în special fidelei. Martie este luna seminţelor, indiferent că sunt de floarea-soarelui, de dovleac, de in , de susan, de mac etc. În aprilie ouăle pot fi consumate în orice cantitate şi în orice fel de preparare, în timp ce iaurturile şi brânzeturile sunt la mare preţ în luna florilor, adică în mai.
Vara începe cât se poate de bine pentru că se spune că în iunie este bine să faceţi eforturi pentru a ajunge la o petrecere de nuntă, unde să mâncaţi cel puţin o bucată din tortul miresei. Luna iulie este rezervată pepenilor, iar în august porumbul fiert, copt sau în orice alt fel gătit, nu trebuie să lipsească de pe masă pentru a atrage norocul.
Septembrie este luna celor care adoră preparatele din peşte sau din alte vieţuitoare ale apelor, precum scoicile, raci, stridii etc.
A doua lună a toamnei – octombrie – are aromă de plăcintă cu dovleac, iar noiembrie vine cu friptură de curcan. Pentru decembrie au fost rezervate fructele, indiferent de cantitate.
Poftă bună şi mult noroc!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5