Profesori de la Școala Gimnazială Ilva Mare, în Spania, în cadrul proiectului Erasmus+ „Hai să protejăm mediul prin digitalizare”!

Coordonatori proiect: prof. Dana Pop și prof. Ioana Viorica Titieni

În perioada 30 octombrie-3 noiembrie 2023, 6 profesori (3 profesori din învățământul gimnazial și 3 profesori din învățământul primar) de la Școala Gimnazială Ilva Mare au participat la o mobilitate de tip Job Shadowing (stagiu observativ) La Colegio Santa Cecilia din Caceres, un oraș din Spania. Schimbul de bune practici a fost realizat cu sprijinul programului Erasmus Plus, Acțiunea KA122-Educație Școlară (SCH), contract cu numărul 2023-1-RO01-KA122-SCH-000130919.

 Scopul acestei mobilități a fost de a aduce în școala noastră modele europene, prin care să îmbunătățim procesul instructiv-educativ, dezvoltarea competențelor digitale, verzi, sociale și lingvistice.

         Ținând cont de obiectivele proiectului, cadrele didactice au asistat la 10 ore în cadrul cărora profesorii de la Colegiul Santa Cecilia au utilizat diverse aplicații digitale (Google Classroom, Canva, Anymovie, Liveworksheets, Chromebook, DocHub), asftel încât lecțiile să fie cât mai originale, atractive și  interactive. Participarea la orele de curs în cadrul colegiul a fost un avantaj pentru noi deoarece școala este implicată și în proiectul „Noua Metodologie”, proiect ce presupune utilizarea instrumentelor digitale în cadrul orelor de curs.

         Această mobilitate a constituit un bun prilej prin care cadrele didactice de la Școala Gimnazială Ilva Mare și-au îmbunătățit competențele lingvistice și digitale, participând la diverse workshopuri:  un workshop,  realizat de către un profesor ce deține un certificat de formator Google, privind descrierea proiectului Chromebook, un workshop despre procesul digitalizării „Ecosistem digital educațional”, condus de profesorul Jorge Lucio Sanchez Galan, directorul instituției Metyis Consulting, Digital business și profesor la facultăți de prestigiu din Caceres și un workshop intitulat „Digital tehniques and new tehnology in working with students” desfășurat la School Bilingua-Universidad Extremadura Politecnica.

De asemenea, cadrele didactice participante au asistat la cursuri la Centro del Profesores, unde li s-a prezentat și clasa viitorului în care se pune accent pe folosirea tehnologiei în activitățile cu elevii.

         Ultima zi a mobilității a avut la bază dezvoltarea competențelor verzi, cadrele didactice explorând centrul de Faună „Los Hornos”, care se ocupă de protejarea și tratarea animalelor.

         În urma acestor activități, profesorii participanți și-au îmbunătățit competențele lingvistice, competențele digitale, competențe green, competențele geografice, competențele civice și competențele sociale. Acest schimb de experiență a adus doar beneficii pentru participanții direcți, dar și pentru participanții indirecți, deoarece în urma participării la activitățile de job-shadowing, profesorii participanți vor pregăti modele de activități online și un workshop pentru colegii din școlile vecine și nu numai, ca exemple de bune practici.

         Acest proiect se desfășoară pe parcusul anului școlar 2023/2024 și cuprinde mai multe activități locale și transnaționale, fiind realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.

         Toate informațiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenția Națională pentru Programe Comunitare în domeniul Educației și Formării profesionale și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul de informații.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5